Een lekker weekendje zeilen wil je niet afsluiten op de eerste hulp met een wond omdat je uitgegleden bent op het natte dek van je boot. Dit gebeurd je niet als je de juiste zeillaarzen draagt tijdens je tocht. Een simpele manier om ervoor te zorgen dat de kans dat je uitglijdt op het natte dek een stuk minder groot wordt dan wanneer je zonder zeillaarzen gaat zeilen.

 

Nat dek.

Dat het dek van je zeilboot nat wordt tijdens een tocht staat vast. Het hoort er nu eenmaal bij dat je tijdens het zeilen veel water op en over je boot heen krijgt. Je bent tenslotte actief aan het varen waarbij je boot soms wel in een dusdanige hoek hangt je je afvraagt waarom deze nog niet omgeslagen is. Dus ja je dek wordt nat. Om daar op de juiste manier mee om te kunnen gaan heb je de juiste spullen nodig. Waarbij we het nu specifiek hebben over de zeillaars. Deze zorgt ervoor dat je niet snel uitglijdt en je dus steviger op het dek staat en beweegt. Tijdens het zeilen moet je behoorlijk veel heen en weer lopen tussen de zeilen door en dat wil je zo veilig mogelijk doen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker wanneer je boot scheef hangt op het water en jij een ander zeil omhoog moet trekken voor die andere verlichting. Overboort vallen is dan een tractie van een seconde verwijdert. 

 

Comfort en veiligheid.

De juiste zeillaarzen bieden ook een stukje comfort. Natte en koude voeten zijn niet iets waar je je graag mee bezig wilt houden tijdens een prettige zeiltocht. Het loopt minder lekker en gaat op den duur ook pijn doen. Dat je dat comfort nodig hebt ligt ook in de veiligheid. Wanneer je last hebt van je voeten en dus niet snel kunt bewegen over het dek heen kun je niet snel reageren wanneer dat nodig is met een eventueel ongeluk als gevolg. De zeillaarzen houden het water buiten en voeren het zweet af waardoor je voeten warm en droog blijven. Ook zijn de laarzen winddicht. De laarzen zijn zowel voor dames heren als voor kinderen. Ze zijn over het algemeen unisex dus kunnen jullie naast een maxend zeilpak ook matchende schoenen dragen tijdens de tocht. Hoe leuk! Zeillaarzen hebben een stevige zool die ervoor zorgt dat je je vrij kunt bewegen over het dek zonder bang te zijn uit te glijden. Kijk eens op www.watersportsonline.nl voor uw nieuwe zeillaarzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *