Yes, jongens, we mogen weer naar buiten, en we mogen weer de terrassen op! 1 juni is aangebroken, en dat betekent vooruitgang in de Nederlandse samenleving. Laten we het vooral niet hebben over Amerika, China, Brazilië of eigenlijk enig ander land buiten de EU (ja, ik kijk naar jou, Groot-Brittannië), maar bij ons in Nederland gaat het eigenlijk gewoon enorm goed vooruit.

Zeker nu het geweldige weer ook is gearriveerd, en we dus weer de terrassen op mogen, is het tijd voor een kleding review. Welke onderdelen van je kledingkast kunnen weer weg, en waar dien je aan te vullen? We beginnen bovenaan, en eindigen bij de voeten!

Zonnebril heren

Grote kans dat de zonnebril die je vorig jaar had, nu kwijt bent geraakt tijdens een festival of dat er een onderdeel van is gebroken. De tijd van goedkope zonnebrillen zijn dan ook voorbij, en zonder dat het een fortuin hoeft te kosten, is het wel beter om te investeren in een daadwerkelijke goede zonnebril. Een zonnebril rond, oftewel met ronde glazen, is deze zomer helemaal in. Het hangt natuurlijk wel van je gezichtsvorm af, dus doe vooral ook de virtuele test Charlie Temple. Zo kan je online een goede bril bestellen en thuis laten bezorgen, en zeker weten dat hij je goed staat!

Poloshirt

Binnen de categorie bovenlichaam is er eigenlijk één kledingsoort wat elke man dient te hebben, en tijdens de zomer zeker te dragen, en dat is de polo. Een poloshirt is netjes, maar tegelijkertijd kan het ook casual gedragen worden. Bovendien wordt het ook op kantoor geaccepteerd als een goed kledingstuk, en zeker in de warme zomerdagen is het nodig om iets degelijks met korte mouwen te hebben.

Kies voor een poloshirt met een effen kleur, maar het mag wel een detail hebben, zoals een kleurtje om de naden. De grote logo’s zijn trouwens taboe tegenwoordig, dus waag je daar vooral niet aan!

Korte broek en schoenen

Uiteraard kies je voor een korte broek in deze tijd, dat is niet eens een discussiepunt. Maar wees slim en kies daar dan vervolgens of goede slippers bij, of sneakers met enkelsokjes. Slippers bieden toch vaak niet de support die je wilt, dus je kan dan ook sandalen kiezen. Let wel op bij sandalen, want je hebt al heel gauw hele lelijke soorten. Maar kies voor de Indiase ‘chappals’, als je een goede indruk wilt achterlaten.

Dus, tijd om je nieuwe zomer outfit samen te stellen!