Er netjes en verzorgd uitzien is belangrijk voor de eerste indruk die je maakt op anderen. Nog voordat de eerste woorden zijn gewisseld kijk je al naar iemand zijn uiterlijk en houding. Iedereen vormt onbewust een eerste indruk op basis van vooroordelen. Wees bewust van deze indruk en laat het in jouw voordeel werken. Veel factoren spelen mee op je onbewuste eerste indruk, denk bijvoorbeeld aan kleding stijl, lichamelijke houding of make-up. Zorg ervoor dat je jezelf goed voelt in je lichaam en geest en je zult een betere indruk maken.

Begin met een glimlach

Een makkelijk tip voor een goede indruk is om te beginnen met een glimlach en oogcontact te maken. Geen overduidelijke fake-smile, maar gewoon je mondhoeken omhoog. Dit geeft een positieve uitstraling en zorgt ervoor dat je zelf ook ook vrolijk blijft. Als je comfortabel bent met je gebit, laat dan ook je tanden zien tijdens het lachen. Wanneer je moeite hebt met het forceren van een glimlach kan je vooraf kort op een potlood of pen bijten. Dit klinkt misschien raar maar het brengt je mondhoeken omhoog waardoor het makkelijker is om te lachen. Ook een mooie huid versterkt je glimlach. Zorg ervoor dat je goed voor je huid blijft zorgen. Dit kan bijvoorbeeld door gezichtscrème te gebruiken. Voor een breed assortiment aan huidmiddelen kijk je op Vichy dagcreme. De producten van Vichy komen uit Frankrijk waar ze zijn gemaakt met mineraliserend bronwater. Na de eerste visuele kennismaking begint het gesprek. Hierbij is lichaamshouding van groot belang. 

 

Lichaamshouding, vergeet je handen niet

Een belangrijk deel van de eerste indruk is je lichaamstaal. Rechtop staan en de persoon met wie je praat aankijken zijn essentiële onderdelen van een goede eerste indruk. Daarnaast zijn handgebaren een goede manier om een open houding aan te nemen en zelfverzekerd over te komen. Met je handen bewegen laat zien dat je weet waar je het over hebt. Begrijp het niet verkeerd, je handen moeten niet als een ongeleid projectiel door de ruimte vliegen. Maar gebruik je handen om je woorden meer kracht te geven. Een goed voorbeeld is om iets in fases uit te leggen en bij elke fase je handen te gebruiken om aan te geven dat je de volgende stap gaat uitleggen. Bij het gebruik van handgebaren kijken mensen vaak naar je handen. Zorg er dan ook voor dat je handen er goed uitzien. Nette nagels en een mooie huid zijn hier essentieel. Om je handen te verzorgen is handcreme een goede oplossing.