Een nieuw huis zorgt voor nieuwe energie. Het huis kan een nieuwbouwhuis zijn of er al even staan. Als het huis al ouder is, heeft het al zijn eigen karakter, zijn eigen sfeer. Vaak wordt de inrichting hier dan op afgestemd. Nieuwbouwhuizen zijn vaak strak en nog erg kaal en leeg. Hier kan u uw eigen gang gaan. U kunt uw eigen creativiteit en smaak hier helemaal kwijt. Vaak komt dit wel overeen met een bepaalde stijl. Het moet namelijk wel allemaal bij elkaar passen. Het huis moet als een geheel aanvoelen en een plek worden waar u zich thuis voelt. Zo worden de inrichtingen vaak ingedeeld in verschillende stijlen, een industriële, landelijke, moderne, retro, romantische of een bohemian stijl.

Bohemian inrichting 

Bohemian wordt ook wel boho genoemd. Bij een bohemian woonstijl worden veel kleuren in het interieur gecombineerd of het wordt naturel gehouden met veel prints. Ook worden er veel planten en natuurlijke materialen gebruikt. Deze stijl geeft vaak het gevoel van vakantie of dat u in het buitenland bent, want er worden ook vaak oosterse invloeden toegevoegd. De planten, warme tinten, natuurlijke materialen, eyecatchers, prints, plaids, kussens en vloerkleden zorgen ervoor dat het interieur losser, vrijer, kleurvoller en sfeervoller is. Het is dan wel de kunst om het interieur niet té kleurrijk en druk te maken. De perfecte balans moet hierin gevonden worden. Vaak met kussens of vloerkleden met een drukke print kan het heel de kamer opliften en sfeer geven. 

Kussens en vloerkleden 

Marokkaanse kussens zijn vaak erg een goede optie voor in een bohemian woonstijl. Zo zijn er de kussens van het merk Sabra. Deze kussens zijn gemaakt van Sabra-vezels, een zachte zijdeachtige stof verkregen van de Vera cactus-plant. De vezels komen van de lange puntige bladeren van de cactus. De bladeren worden geplet en de vezels daarvan worden gewassen en gehamerd, waarna de bladeren in water worden gedrenkt. Vervolgens worden de bladeren gesponnen om garen te maken. Hierna worden ze geverfd met behulp van natuurlijke kleurstoffen als indigo, henna en saffraan om vervolgens in de zon te leggen. Door de zon verkleuren de kussens en krijgen ze een mooi verwassen kleur. Door de verschillende cactussen bladeren en de natuurlijke kleurstoffen is elk kussen uniek. Naast de prachtige kleuren van de kussens wordt er vaak ook een print op geborduurd, wat de kussens nog unieker en mooier maakt. Ook kan een vloerkleed vintage het heel mooi doen in een bohemian interieur. Deze zijn vaak verwassen en hebben een authentieke uitstraling. Zo is elk exemplaar uniek en heeft haar eigen verhaal. Deze kleden zijn ook van natuurlijke materialen gemaakt, waardoor ze goed tot hun recht komen bij de bohemian woonstijl.