Waarschijnlijk heb je zelf al wel is een keer een verhuizing meegemaakt. Misschien verliep dit allemaal heel soepel of misschien waren er toch nog aardig wat verbeterpunten. Verhuizen is natuurlijk ook een hele klus en zeker als je ervoor kiest om alles zelf te doen. Er is niet een bepaalde manier van verhuizen die voor iedereen goed werkt maar er zijn wel een aantal tips waarmee je het voor jezelf een stuk makkelijker kan maken.

Voor de grote dag

Voordat de grote dag aanbreekt zijn er al heel wat dingen die je kan doen. Denk als eerste even na of je een verhuisbedrijf wilt inhuren of dat je het zelf met hulp van familie en vrienden wilt gaan doen. Als je ervoor kiest om familie en vrienden te vragen doe dit dan ruim op tijd. Mensen hebben helaas niet altijd tijd en door het vroeg van tevoren te vragen heb je meer kans dat ze kunnen. Stuur een week voor de verhuisdag ook nog even een herinnering naar ze, misschien waren ze het alweer een beetje vergeten…Als je ervoor kiest om het zelf te doen is het handig om een aantal steekwagens te huren of kopen. Zo kan je makkelijk de verhuisdozen stapelen. Zorg voor de grote verhuizing ook voor een grote opruiming. Waarschijnlijk heb je nog heel veel dingen op zolder liggen die echt niet per se mee hoeven te verhuizen. En tijdens een verhuizing komt er meestal ook veel afval vrij. Het is een goed idee om dan een afvalcontainer te huren. Zo kan je gemakkelijk al je rotzooi weggooien en wordt de container na afloop weer netjes meegenomen. Ook is het een goed idee om een bij-de-hand-tas in te pakken. Tijdens de verhuizing wil je niet op zoek hoeven naar sleutels, papieren, toiletspullen of andere zaken die je bij de hand wilt hebben. vergeet ook zeker niet de locatie van je verhuisdozen te noteren op de doos zelf, het zou toch zonde zijn als je straks een doos voor in de keuken helemaal naar zolder hebt gedragen…

Na de verhuisdag

Na de grote dag kan het uitpakken natuurlijk volop beginnen! Maar vergeet ook zeker niet om de rest van je oude huis helemaal leeg te halen. Dit kan namelijk op het moment dat je oude huis wordt opgeleverd nog wel is voor stress zorgen. Hier kan je ook een woningontruiming bedrijf voor inschakelen. Zij halen alles uit je huis zodat het weer klaar is voor de volgende bewoners! Kijk is bij ontruiming de zwart voor een goed bedrijf!