Je hebt je woonkamer een prachtig kleurtje gegeven, en ingericht met de leukste meubels. Er mist eigenlijk nog maar één ding: de verlichting. Veel mensen vinden het lastig om hun verlichting aan te passen op hun interieur. Welke lampen passen goed bij welke meubels? En kies je voor lampen met veel licht of juist met sfeervol licht? Mooie verlichting in je woonkamer is zeer belangrijk, en het kiezen van de juiste verlichting vereist enige tijd en aandacht. Maar wanneer je eenmaal de perfecte lampen hebt gevonden, heb je er jarenlang plezier van! Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel de meest populaire lampen op een rijtje.

Hanglampen

De meest populaire lamp voor in de woonkamer is al jaren de hanglamp. Deze lamp vind je voornamelijk terug boven de salontafel, maar wordt ook steeds vaker gebruikt om hoeken van de kamer te verlichten. Hanglampen zijn verkrijgbaar in vele designs en veel verschillende maten. Dit zorgt ervoor dat er altijd een perfecte hanglamp voor jouw interieur te vinden is. Houd bij het uitzoeken van een hanglamp vooral rekening met de kleuren van jouw woonkamer. Heb jij moderne, witte meubels? Kies dan voor een strakke designlamp. Is jouw woonkamer gevuld met de industriële look? Dan is een stoere hanglamp industrieel helemaal wat voor jou!

Spots

Denk jij bij spots nog altijd aan die ouderwetse spotjes in het plafond? Tegenwoordig zijn spotlampen juist hartstikke hip én worden ze ontworpen met de coolste designs en kleuren. Spots zijn overigens niet alleen mooi, maar ook de meest praktische lampenkeuze. Zo kun je bij veel spots de richting van het licht aanpassen, waardoor je bijvoorbeeld extra licht kunt werpen op de televisie. Kies je voor spotjes in je woonkamer? Dan zijn industriële spots de beste keuze. Deze spotjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs en door de donkere kleuren zijn ze perfect te combineren met vrijwel alle meubels.

Vloerlampen

Een vloerlamp is eigenlijk onmisbaar in je woonkamer. Meestal worden deze vloerlampen gebruikt voor dat kleine beetje extra licht in donkere hoekjes. Of ze worden geplaatst bij een lekkere zitstoel waarin vaak wordt gelezen of gepuzzeld. Vloerlampen zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs en maten. Daarnaast kun je de lamp vaak draaien, zodat je de richting van het licht naar jouw keuze kunt aanpassen. Ga je op zoek naar een mooie vloerlamp? Meet dan van tevoren even op hoe hoog de lamp minimaal moet zijn. Dit zorgt ervoor dat je niet met een té klein model thuis komt.