De feestdagen komen er weer aan: het moment om je hele huis en tuin volledig kerstproof te maken. De voortuin is hierbij vaak een lastig geval: want hoe kies je nu voor leuke kerstverlichting in de voortuin, zonder dat het te kitscherig wordt? In dit blog lees je hiervoor de beste tips! 

  1. Vlaggenmast kerstverlichting

Heb je een vlaggenmast in de voortuin? Dan kun je op een zeer gemakkelijke en snelle manier jouw voortuin helemaal kerstproof maken! Er zijn namelijk speciale vlaggenmast kerstverlichting sets beschikbaar met lampjes die, wanneer je ze in de vlaggenmast omhoog hijst, de vorm van een kerstboom krijgen. Je hoeft de lampjes vervolgens alleen maar aan de grond te bevestigen met de bijgeleverde pennen en jouw lichtjesboom staat (of eigenlijk: hangt)! Dit type kerstverlichting heet de Fairybell verlichting. Heb je wel een standaard voor een vlaggenmast, maar beschik je nog niet over een eigen mast? Dan kun je ook verschillende sets van de verlichting van Fairybell kopen waarbij de masten en alle andere benodigdheden, zelfs Nederlandse vlaggen, worden bijgeleverd. 

  1. Verlichting op andere plekken in de voortuin

Beschik je niet over een vlaggenmast, of is de versiering van je voortuin naar jouw idee toch nog niet helemaal af? Dan kun je ook zelf aan de slag gaan met kerstverlichting. Je kunt de bomen, planten en hekken in je tuin bijvoorbeeld mooi afwerken met kerstverlichting. Wanneer je hierbij kiest voor een mooie warme, roomwitte kleur zal dit niet snel kitscherig ogen.

  1. Nieuwe kerst items gebruiken

Natuurlijk is de versiering van je tuin niet compleet zonder een leuke kerstboom. Schaf bij het tuincentrum of online een klein kerstboompje aan en plaats deze voor in je tuin, of plaats twee kleine kerstboompjes naast de voordeur. Versier de boom met lichtjes en een paar kleine kerstballen. Ook kun je een mooie kerstkrans of kerstster aan de deur hangen en kun je eventuele hekken en schuttingen versieren met kerst guirlandes, of kerstslingers. 

  1. Gebruik wat je hebt

Je kunt de tuin ook opleuken met mooie vazen die je al hebt. Je kunt de vazen bijvoorbeeld vullen met kersttakken, ander kerstgroen, rode besjes en een mooi lichtsnoer. Ook andere accessoires die je al in huis hebt, zoals windlichten, waxinelichtjes en fakkels zijn goed te gebruiken om je tuin in de kerstsfeer te brengen. Je kunt de glazen windlichten en fakkels bijvoorbeeld naast het tuinpad plaatsen, of elektrische waxinelichtjes in glazen potten doen en deze in de takken van een boom hangen.