Ben je een sportfanatiekeling? In dit artikel geven we je inzicht in de voordelen en kenmerken van kunstgras bij sportvelden. Leuk om te weten en wellicht interessant voor ieder die de optie van kunstgras laten aanleggen overweegt voor een eigen sportveld. We hopen je met ons artikel te voorzien van nuttige informatie over dit onderwerp. Wanneer je enthousiast bent geworden, kijk dan eens op de site van Kunstgrasnet waar men de beste kunstgras kopen kan zonder naar de winkel te hoeven gaan.

Vraag je je af of je op kunstgras kunt sporten? Als jouw kinderen (of jijzelf) dol zijn op een potje voetbal, maar je ook een tuin wilt die er geweldig uitziet, kan kunstgras het antwoord zijn. Veel huiseigenaren zijn echter bezorgd dat sporten op kunstgras het kan beschadigen. Ze willen weten hoeveel voetstappen het kan hebben voordat er slijtage plaatsvindt en of ze er nog steeds een goede levensverwachting van krijgen. Je zou immers niet willen investeren in een nieuw kunstgrasveld, alleen om er na slechts een jaar of twee er achter te komen dat deze er veel minder goed uitziet.

Gelukkig hoef je je nergens zorgen over te maken. Door informatie van verschillende kunstgrasspecialisten kunnen we je meer uitleggen over het kiezen van het juiste gras voor het sporten.

Waarom kunstgras slijtvast is

Nepgras is met sprongen vooruit gegaan en is nu van de derde generatie. Vergeleken met de eerste en tweede generatie grasmat gaat het veel beter qua uiterlijk, gevoel en levensduur. Het is nu veiliger om op te sporten en kan zelfs worden geleverd met een speciale shockpad-laag om blessures te voorkomen. Ideaal als je jonge kinderen hebt!

Er zijn verschillende soorten gras die je voor in huis kunt kopen. Sommige zijn slijtvaster dan andere en sommige zijn geschikt om zware voetstappen te weerstaan. Dus zelfs als je er regelmatig op sport, heeft het niet zoveel onderhoud nodig als een gras dat geschikt is voor minder bezoekers, zoals een balkon. En je krijgt nog steeds de volledige levensverwachting van 15 tot 20 jaar.

Je hoeft geen kunstgras te kopen dat speciaal voor sport is ontworpen

Kunstgras kan ideaal zijn om te sporten in zowel huiselijke als sportscenario’s. Dit zijn echter over het algemeen twee totaal verschillende producten. Normaal gesproken hoef je niet te gaan voor gras dat je op een sportveld zou zien.

Het meeste hoogwaardige kunstgras voor thuis is ontworpen om een ​​goede hoeveelheid voetstappen te weerstaan. Het ziet er erg realistisch uit en kan ideaal zijn voor kinderen of zelfs volwassenen om op te sporten. Het enige dat nodig is, is een zeer minimaal onderhoud, zoals zo nu en dan even er met een harde borstel overheen gaan, om het er het hele jaar door geweldig uit te laten zien.