De eerste zware regenbuien zijn alweer begonnen met vallen en dat betekent: het is herfst! De dagen worden weer korter, blaadjes aan de bomen verkleuren en het weer wordt kouder. Dit is een van de gezelligste perioden van het jaar, afgezien van de winter. Lekker knus met z’n allen op de bank filmpje aan en.. een open haard ernaast om jou en jouw vriend, vriendin, familie of hond lekker warm te houden. in ieder geval, als je er eentje hebt!

Maar ook als dit niet het geval is hoef je nergens bang voor te zijn, je kunt er altijd nog eentje aanschaffen. Je moet echter wel even goed nadenken over wat voor soort haard je graag in huis wil om jou warm te houden op de koudere winterdagen. Welke opties jij hebt worden in dit blog haarfijn voor je uit de doeken gedaan. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten? Lees dan snel verder!

Elektrische haarden zijn een must

Wanneer je zelf lekker warm wil blijven, maar ervoor wil zorgen dat de aarde dat niet doet, is het aanschaffen van een elektrische open haard een heel goed idee. Het voordeel van elektrische haarden is dat ze lekker warm worden en jou ook lekker warm houden, zonder dat ze roet of rook maken. Je hoeft dan ook geen schoorsteen te hebben om een elektrische haard in huis te nemen.

Dat is nog een ander gunstig voordeel van een elektrische haard. Je hoeft geen schoorsteen te laten maken of de luchtafvoer te regelen. Je plaatst hem gewoon op de beoogde plek en klaar is Kees! Misschien moet je wel even checken of je een stopcontact in de buurt hebt… anders kom je niet ver.

Maar er kan niks op tegen de klassieke houtkachels

De deeltitel zegt het al: er kan niks op tegen houtkachels. Als je een houtkachel wil laten installeren bij jou in huis ben je aan het juiste adres bij van Manen en Visser. Zij zijn experts op het gebied van kachels plaatsen. Behalve houtkachels doen ze ook elektrische haarden zoals hierboven genoemd, maar ook hebben ze nog gaskachels in hun assortiment. Kortom: het is goed om te weten dat je voor iedere soort kachel bij ze terecht kunt.

Het leuke van houtkachels is dat ze daadwerkelijke eyecatchers zijn in een ruimte. Het maakt niet uit waar je ze neerzet: iedere houtkachel komt overal mooi tot zijn recht. Of je nu een vrijstaande, zwevende of een houtkachel mooi wegwerkt in de hoek: ze zullen altijd opvallen. Dit maakt een houtkachel kopen echter niet makkelijker dan het is. Je moet goed nadenken over waar je hem neerzet, want in tegenstelling tot een elektrische haard kan je hem niet verplaatsen. Besef dit goed voordat jij jouw huis heerlijk knus gaat maken met een houtkachel!