Bijbaan zoeken

Een jaar geleden zat ik om geld verlegen en ik kon niet meteen een vaste bijbaan vinden. Ik was namelijk van plan te gaan reizen een paar maanden later dus veel bedrijven zaten nou echt niet te springen om me aan te nemen, zelfs voor parttimebanen willen ze liever mensen die toch zeker zes maanden beschikbaar zijn. Daarom besloot ik wat werk te doen als uitzendkracht. Het was rond kerst en een van de uitzendbureaus had een vacature open onder bouw vacatures voor kerstbomen verkopen. Dit leek me wel leuk en gezellig om ergens in een winkel verkleed als kerstman kerstbomen te verkopen. Maar niks bleek minder waar. In dit artikel bespreek ik mijn ervaring met kerstbomen verkopen twee weken voor kerst.

Ik werd gebeld door een dame van het uitzendbureau die mij meer informatie zou geven over de baan. Het eerste wat ze vertelde was dat de functie om zes uur in de ochtend begon, en dat ik daar dus erg vroeg zou moeten zijn. Nu ben ik van mezelf al een nachtmens en ga ik laat naar bed. Ik wist dus dat ik een korte nacht slaap zou hebben. Uiteindelijk had ik helaas helemaal geen slaap aangezien de stress van zo vroeg opstaan me wakker hield.

Zonder slaap

Ik ging dus zonder slaap in de regen naar de locatie om 8 uur kerstbomen te verkopen. Het was buiten onoverdekt in de stromende regen dat ik in het donker twee uur voor het begin van de verkoop kerstbomen moest plaatsen en uit hun netten halen. Het was ontzettend zwaar werk. Nadat alles was klaargezet begon de verkoop en heb ik zes uur lang kerstbomen uit hun netten gehaald om ze daarna aan de klant te vertonen en na goedkeuring weer in een net te stoppen en aan de klant te geven. Het was fysiek ongelofelijk zwaar werk en tijdens de pauze was ik al kapot.

Maar toch was het op een rare manier ook fijn werk. Zwoegen in de regen gaf een gevoel van voldoening. En het werd een stuk leuker toen de hamburger en hotdog tent openging. Dit eten was natuurlijk voornamelijk voor de klanten die kerstbomen gingen kopen maar eerlijk gezegd heb ik er ook van genoten. Uiteindelijk heb ik 6 dagen kerstbomen verkocht. Ik koos ervoor om elke dag zo vroeg te gaan werken aangezien ik dan na een shift van acht uur ook vroeg weer naar huis kon gaan. Het was zwaar slecht betaald werk maar het gaf ook veel voldoening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *