Tips voor een nieuwe badkamer

Je hebt er vast wel eens over nagedacht, de badkamer vernieuwen. Of misschien wil je het al een tijdje maar ben je er steeds niet aan toegekomen. Ook kan het zijn dat je er misschien nog geen budget voor had en ben je nu klaar met het sparen voor de verbetering van deze toch wel belangrijke kamer in het huis. 

Maar nu is het toch echt tijd, je gaat met een nieuwe badkamer beginnen. Er komen wel een aantal dingen kijken bij het verbouwen van de badkamer, maar ook bij het uitkiezen van een nieuwe badkamer. In deze blog geef ik een aantal tips voor het renoveren van de badkamer.

De voorbereiding

Allereerst is het handig als je een aantal dingen voorbereid voor het verbouwen van de badkamer. Denk hierbij aan het kiezen van de stijl van de badkamer en de materialen die ervoor nodig zijn. Je kan hiervoor jezelf op twee manieren oriënteren: online en in sanitair winkels. Hierbij raad ik aan om eerst online te kijken, vele aanbieders van badkamers bieden de mogelijkheid om online badkamers te bekijken. Dan weet je alvast bij welke aanbieder je terecht kan voor de badkamer die jij mooi vindt. 

Vervolgens kun je een afspraak maken bij deze winkel die het sanitair verkoopt. Zij hebben vaak compleet ingerichte badkamers in hun winkel staan zodat je er in kunt kijken. Op deze manier krijg je een gevoel bij de kamer. Natuurlijk hoef je niet een volledig ingerichte badkamer van hen aan te schaffen maar kun je er wel onderdelen tussenuit pikken die je mooi vindt. Bijvoorbeeld een bepaalde kraan, of kleur douche.

Het compleet maken van de badkamer

Zodra je alle kleuren en onderdelen hebt gekozen en dus de badkamer virtueel hebt samengesteld, kun je beginnen met plannen. Ben je zelf erg handig en vind je het niet erg om je handen vuil te maken dan kun je uiteraard zelf de badkamer verbouwen. Voor velen is dit echter niet het geval en heb je hulp nodig. 

De badkamer winkels bieden vaak de service aan om de badkamer bij jou thuis te installeren. Dat is wel zo handig! Je betaald er iets meer voor maar dan hoef je er verder niet naar om te kijken. Zorg er wel voor dat je duidelijke afspraken maakt over de diensten die ze uit gaan voeren, zo kom je niet onnodig voor verrassingen te staan. 

Verder geef ik als tip mee om vooraf een container te huren voor het sloopafval. Je kunt een afvalcontainer huren bij GP Groot, zij zijn gespecialiseerd in afvalmanagement en helpen je graag. Zo heb je geen zorgen dat je achteraf al het sloopafval nog moet opruimen en afvoeren. Hoe je het ook aanpakt, ik wens je in ieder geval succes en veel plezier met je nieuwe badkamer!