Een goed internet en tv abonnement is niet goedkoop. Maar toch kun je zelf veel doen om op deze abonnementen te besparen. Door internet en tv vergelijken bijvoorbeeld. Heel wat gespecialiseerde websites bieden je een tool waarmee je makkelijk alle aanbiedingen kunt vergelijken en zo het abonnement kunt kiezen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bij ikvergelijkonline kun je eenvoudig een vergelijking maken tussen alle providers.

Is je abonnement nog wel aangepast aan je verwachtingen?

Alle aanbiedingen vergelijken geeft je een duidelijk overzicht van de abonnementen die het best bij je passen. Betaal dus nooit teveel maar alleen voor datgene wat je nodig hebt. Zo bespaar je gemiddeld tot 200 euro per jaar. Is je huidig abonnement nog wel aangepast aan je wensen?

Al je abonnement bij één provider of bij meerdere?

Zo zul je een keuze moeten maken uit een of meerdere providers. Een abonnement afsluiten bij meerdere providers is helemaal geen goed idee. Al je abonnementen bij een provider is niet alleen goedkoper, maar ook veel handiger.

Koop niet meer dan je echt nodig hebt

Er is keuze aan abonnementen genoeg, van light en basis naar standaard en groot verbruik. Kijk bijvoorbeeld bij het afsluiten van een tv abonnement in de eerste plaats naar het aantal basiszenders in het basispakket. Gebruik je weinig of veel internet en hoe ziet je belgedrag er uit? Een uitgebreid tv abonnement en een zware internetverbinding waarvan je niet eens de helft verbruikt is verloren geld. Kies voor een formule waarbij je alleen betaalt wat je echt verbruikt.

Welke kabelverbinding?

Bij je internetabonnement heb je een keuze uit diverse kabelverbindingen. Het aanbod gaat van ADSL, tot VDSL, kabel en glasvezel. Je kunt met al deze soorten verbindingen even goed internetten, bellen en tv kijken. Er zit alleen een duidelijk verschil in de prijs van het abonnement. Een ADSL-verbinding is vaak het goedkoopste abonnement maar is niet in alle regio’s even snel. Voer online een zogenaamde postcodecheck uit en je weet meteen hoe het met je ADSL-aansluiting gesteld is. VDSL is sneller, maar ook duurder. Internetten via de kabel is stabiel en goed van kwaliteit. Een verbinding met een glasvezelkabel is het snelst, duurder en niet overal in Nederland beschikbaar. Hoe sneller je internetverbinding hoe duurder, maar heb je wel het snelste internet écht nodig?

Internetsnelheid

Voor het snelste internet heb je het grootste aantal Megabytes per seconde nodig. Hoe hoger je aantal megabytes hoe duurder je abonnement. Om alleen mails te versturen, social media en nieuwswebsites te bezoeken heb je genoeg aan een light abonnement van gemiddeld 20 Megabytes per seconde.