Een gezonde maaltijd schiet er soms bij in. Naar school gaan, werken, sporten en wellicht de kinderen opvoeden en naar school brengen etc. zorgt er soms voor dat je creatief moet omgaan met je voeding. Even een snelle hap of makkelijk koken is dan de oplossing. Maar kant-en-klare opwarmmaaltijden zijn niet altijd hetgeen wat je wilt. Eerlijk is eerlijk, het zijn vaak ook niet super gezonde maaltijden. Vaak zitten er bepaalde e-nummers in deze maaltijden die niet bijdrage aan een gezonde levenstijl. In dit artikel noemen we een aantal oplossingen hoe jij toch goed en gezond kan eten zonder al te veel moeite. 

Meer koken voor later

Het zal niet iedere dag voorkomen dat je niet kan koken. Als je veel monden te voeden hebt is het misschien lastig maar altijd het proberen waard. Als je op jezelf woont dan kun je heel makkelijk porties eten voorbereiden. Door meer te koken dan nodig is kun jij extra porties bewaren die je later kunt opwarmen in de pan of magnetron. Je kunt deze porties invriezen of koel bewaren in de koelkast. Het opwarmen in de pan is altijd makkelijk en zo zorg je dat je eten niet super droog wordt. In de magnetron kan het nog wel eens voorkomen dat het eten heel droog wordt na opwarming en dat is niet altijd even lekker. Om dit probleem op te lossen kun je het beste een magnetronschaal kopen. Deze speciale schalen ventileren en zorgen ervoor dat het eten niet uitdroogt. Zo kun je toch genieten van je eten zonder dat dit al te droog is. Deze magnetronschalen kunnen ook makkelijk meegenomen naar bijvoorbeeld je werk. 

Snelle gezonde maaltijden is de oplossing

Je eten opwarmen is natuurlijk een oplossing die alleen werkt wanneer je ook daadwerkelijk het eten kan opwarmen. Dit is niet altijd het geval en niet elk gerecht is lekker om koud op te eten. Maak daarom een maaltijd die je makkelijk onderweg kan meenemen. Een makkelijk gerecht is bijvoorbeeld een tonijnsalade. Een zelfgemaakte tonijnsalade heb je zo in elkaar. Neem het volgende in huis: 

  • 1 blikje tonijn 

  • 1 rode ui

  • peper & zout

  • kappertjes 

  • mayonaise

  • ijsbergsla 

 

Neem het blikje tonijn, lek het vocht uit en doe dit in een schaal. Snij een rode ui en doe dit bij de tonijn. Prak de tonijn met ui door elkaar en breng het op smaak met peper en zout. Doe een halve eetlepel mayonaise erbij en prak het nog even flink door elkaar. Voeg vervolgens de ijsbergsla toe en wat kappertjes voor wat extra pit. En zo heb jij in slechts enkele minuten een tonijnsalade in elkaar. Eventueel kun je er nog stukjes komkommer of cherrytomaatjes bij doen. 

Natuurlijk wil je wel dat je lekker kunt genieten van deze salade, ook de dag er na. Stop de extra porties daarom in vershoudbakjes. Vershoudbakjes zijn luchtdicht waardoor het eten langer vers en lekkerder blijft. Natuurlijk kun je vershoudbakjes online bestellen en hoef je hiervoor niet de deur uit te gaan. Dat is handig want met het drukke leven dat je leidt is het ook wel eens lekker als de dingen naar jou toe komen op een gewenst moment.