Een recentelijk artikel gaf aan dat we al bijna twintig procent van een geheel jaar in lockdown hebben gezeten. De lange crisis en alle maatregelen leiden tot veel eenzaamheid en sombere gevoelens. Toch is er ook licht aan het einde van de tunnel. Momenteel zijn de vaccinaties begonnen en er is goede hoop dat we in de loop van het jaar weer terug kunnen naar normaal. Het is dus nog even volhouden. Toch is de lockdown voor velen ook een kans om dingen te doen waar ze anders geen tijd voor hadden. Veel mensen zijn bijvoorbeeld flink aan hun huis gaan klussen. Ook is het een goede kans om een nieuwe hobby te beginnen. Daarom bespreken we in dit artikel de leukste hobby’s om te beginnen tijdens de lockdown.

Leer schaken

Schaken is natuurlijk het absolute koningspel, zowel letterlijk als figuurlijk. In de afgelopen maanden heeft het spel gigantisch aan populariteit gewonnen dankzij de fantastische Netflix serie ‘the Queens gambit’. Dit is dan ook het ideale moment om te leren schaken. Je kunt gemakkelijk beginnen met een online app en zo ook op afstand met vrienden en familie het spel spelen.

Begin met Yoga

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Fysieke inspanning en stretchen kan uitstekende positieve effecten hebben op je mentale gemoedstoestand. Beginnen met Yoga is daarom een fantastisch idee. Er zijn ontzettend veel YouTubers die uitgebreide filmpes maken over hoe je Yoga doet, van beginner tot gevorderd. Je kunt beginnen met tien of twintig minuten per dag.

Wordt beter in koken

Lekker eten kan ook helpen tegen de lockdown blues. We kijken natuurlijk allemaal veel Netflix en YouTube en vinden daar ook shows van topchefs die de lekkerste gerechten maken. Maar het is nog leuker om deze gerechten zelf te maken. De lockdown is dus een fantastisch moment om beter te leren koken. Of je nu wilt braden en bakken of toetjes in elkaarw wilt toveren, ga gerechten koken waar jij passie voor hebt. Je kunt natuurlijk je creaties ook uitdelen bij vrienden, familie en collega’s. Sla bijvoorbeeld wat draagtasjes en cupcake doosjes in en je kunt je zelfgebakken cupcakes gaan uitdelen.

Fotografie

Fotografie is een andere hele leuke hobby die mensen graag willen beginnen. Tegenwoordig kun je met je smartphone al heel makkelijk fantastische foto’s maken. De vraag is natuurlijk wat voor fotografie je gaat doen. Natuurfotografie is nu natuurlijk een uitstekende optie, lekker in de buitenlucht en op afstand van andere mensen.