Voor de een is reizen de normaalste zaak van de wereld en voor de ander is reizen een luxe. Voor mensen die het niet al te breed hebben zal vakantie misschien 1 keer de 2 jaar voorkomen terwijl dit voor anderen misschien wel meerdere keren per jaar gebeurt. Toch is en blijft reizen iets speciaals. Een andere cultuur, nieuwe mensen, een ander klimaat en vol avontuur. Zolang je de mogelijkheid hebt om te reizen zou ik het zeker iedereen aanraden. Reizen is namelijk niet alleen heel leuk, het kan ook nog is voor ontspanning en rust zorgen. Ligt er natuurlijk wel aan wat voor soort reis je dan van plan bent om te maken. Wat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden zijn de stedentrips en de backpack vakanties.

Stedentrip

Iedereen kent het vast wel, een stedentrip. Dit is meestal een reis die 3 á 4 dagen duurt en zal voor ons ook vaak niet veel verder gaan dan Europa. Vanwege de korte duur van deze reis is heel veel vrije dagen opnemen niet nodig aangezien je dit perfect in een weekend kan plannen. Vrijdag heen en maandag weer terug. Zo ben je er toch even lekker uit en kost het je niet al te veel. Een stedentrip wordt door de meesten met het vliegtuig gedaan maar als het in België of Duitsland is zou het ook prima met de auto kunnen. Tijdens een stedentrip wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en daarom is een planning van te voren maken wel een strak plan. Zet een aantal bezienswaardigheden op een rijtje die je sowieso niet wilt missen en zoek e.v.t. alvast wat lekkere restaurantjes uit. Bekende stedentrip steden zijn Rome, Parijs, Praag, Kopenhagen en Antwerpen.

Een backpack vakantie

Tijdens een backpack vakantie moet je al het luxe even achter je laten en 1 worden met de natuur. Tijdens een backpack vakantie draait het voornamelijk om heel veel zien, een geheel nieuwe cultuur meemaken en vooral, genieten! In tegenstelling tot de stedentrips vinden backpack vakanties zich vaak wel buiten Europa plaats. Ook duren deze vakanties een stuk langer. De gemiddelde duur van een backpack vakantie is 3 á 4 weken en sommigen maken er zelfs 3 maanden van. Als je eenmaal zo bent gewend aan een bepaald lang of cultuur dan kan het wel is lastig zijn om hier afstand van te doen. Om zo’n ver land in te komen heb je soms ook bepaalde vaccinaties of een visum nodig. een visum aanvraag thailand of een Visum China aanvragen kan heel makkelijk via visum-legalisatie.nl. Zo weet je zeker dat je je tijdens je mooie reis nergens meer druk om hoeft te maken!