Europa is natuurlijk een ontzettend mooi continent. Een van de redenen dat Europa zo bijzonder is, is dat het een relatief klein continent is met vele verschillende landen en culturen. Daarnaast heeft het ook verschillende klimaten. Je kunt naar sneeuw en fjorden in het noorden, skiën in de Alpen en naar de prachtige zomerse landen in het zuiden zoals Italië, Frankrijk en Spanje. Maar er is een land waar ik zelf ook altijd ontzettend veel plezier heb. Turkije. Dit prachtige land waar het midden-oosten samensmelt met Europa heeft een ongelofelijk rijke cultuur en geschiedenis. Ik ben zelf vooral een fan van Istanbul. Ik ben daar niet alleen meerdere keren op vakantie geweest. Ik gebruik het ook altijd als tussenstop wanneer ik verder weg vlieg.

Istanbul als tussenstop

Ik heb zelf altijd een liefde gehad voor een zeer specifieke manier van reizen. Wanneer ik op vakantie ga naar een stad dan wil ik het in een paar dagen gedaan hebben. Ik houd ervan om de drukte van de stad me energie te laten geven en in vier tot vijf dagen de stad bezichtigd te hebben. Zelfs als ik nog niet alles gezien heb ben wil ik na een week meestal weer weg uit de drukte van de stad. Tegelijkertijd wanneer ik op zon, zee, surfvakantie ga, vind ik het fijn om langer op een plek te blijven en dagelijks te genieten van het surfen. Daarom vlieg ik vaak naar landen in Zuidoost-Azië, zoals Indonesië en Thailand om daar te surfen via Istanbul. Tijdens een tussenstop van een paar dagen geniet ik dan van al het mooie wat Istanbul te bieden heeft. Tickets Turkije zijn ook vaak goedkoop en je kunt dus gemakkelijk goedkoop doorvliegen.

Istanbul bezienswaardigheden

Dit artikel zou natuurlijk niet compleet zijn als ik niet een paar van de mooiste bezienswaardigheden van Istanbul zou bespreken. Een van de mooiste en meest bezochte trekpleisters van Istanbul is het voormalig paleis van de Osmaanse sultans. Dit paleis heet het Topkapi Paleis en een van de meest tot verbeelding sprekende onderdelen van het gebouw is zijn de vertrekken van de harem, waar de 400 vrouwen van de Sultan verbleven. Natuurlijk wil je ook genieten van de Turkse delicatessen en misschien zelfs een waterpijp proberen in een van de lokale bars. Een andere prachtige trekpleister is de Blauwe moskee. De stad is gevuld met prachtige architectuur maar ook de Egyptische bazaar is zeker een bezoekje waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *