In de zomer is het misschien wat vanzelfsprekender dat je even lekker op vakantie gaat. Maar ook in de herfst en winter is het erg belangrijk dat je dit af en toe even doet. Als de portemonnee het natuurlijk toe laat. De december maanden zijn dan ook niet altijd de goedkoopste maanden en om dan ook nog een weekendje weg te veroorloven. Maar toch hoeft het allemaal niet heel erg duur te zijn. Voor weinig geld kan je al gezellig een weekendje weg in eigen land, of zelfs in België of Duitsland.

Kerstmarkt in Maastricht

Als we wat meer richting december gaan worden alle leuke kerstmarkten weer opgebouwd. Hoe leuk is het om daar een weekendje heen te gaan? Een hele bekende kerstmarkt in Nederland is die in Maastricht. Met zijn talloze kerstkraampjes, een grote overdekte schaatsbaan en een mooi reuzenrad maakt dit wel een van de gezelligste kerstmarkten van Nederland. De kerstmarkt in Valkenburg is ook echt wel de moeite waard om even langs te gaan. Het ligt vlak bij Maastricht en is makkelijk te bereiken. Door alle mooie grotten geeft het een magisch gevoel als je erdoorheen loopt. Het is dan een leuk idee om een hotel in Maastricht centrum te boeken. Zo kan je de ene dag de kerstmarkt in Maastricht mee maken en dan de volgende dag in Valkenburg. Dit is een idee voor een heerlijk romantisch weekendje weg. Beide kerstmarkten zijn ook tijdens en voor de kerst open. Je kunt dus zelf kijken wat je leuker vindt. Echt tijdens kerst of misschien wel net daarvoor.

De Veluwe

Als je erg van fietsen en van de natuur houdt is een weekendje Veluwe iets voor jou! In de Veluwe zijn genoeg leuke activiteiten die ook te doen zijn bij wat koudere temperaturen. Om te beginnen kan je natuurlijk lekker de fiets meenemen en de grote bossen gaan verkennen op de fiets. In de herfstperiode is dit natuurlijk heel erg mooi vanwege alle vallende blaadjes, kastanjes en eikels en mooie paddenstoelen. Lekker fietsen in de bossen is ook nog is heel erg gezond voor je! Als je nou van wat meer spanning houdt kan je de mooie boswandelingen afwisselen met een spannende escape room. Ook erg leuk om met een vriendengroep te doen bijvoorbeeld.

De prijzen

Al deze activiteiten hoeven echt niet zo duur te zijn als iedereen denkt. Bijna elke kerstmarkt heeft gratis entree. Als je goed zoekt kan je goedkope hotels vinden en vaak rondom de kerst zijn er verschillende kerstdeals waardoor je er bijvoorbeeld een dinercheque bij krijgt. Leuke activiteiten hoeven dus echt niet altijd duur te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *