stedentrip Dublin

Met de zomervakantie nog in onze gedachten worden we nu geconfronteerd met typisch herfstweer. De wind ontdoet elke boom van zijn bladeren en de regen slaat genadeloos te neer. We kunnen er niet meer omheen: de zomer is nu toch echt voorbij. Doorgaans staat het begin van de herfst voor veel mensen gelijk aan een saaie periode. De kinderen gaan weer naar school, de colleges van de studenten zijn weer gestart en er ligt genoeg werk op ons te wachten. Dit alles betekent echter niet dat je met de pakken neer hoeft te gaan zitten. Nee, maak juist slim gebruik van deze periode van het jaar! Ik ga bijvoorbeeld weer lekker op stedentrip over een paar maanden. Lijkt zo’n weekendje weg in een andere stad ook iets voor jou? Lees dan snel verder en ontdek welke 2 steden je dit najaar echt moet bezoeken!

#1 Dublin

Mijn eerste suggestie is de Ierse hoofdstad, Dublin. Hier ben ik vorig jaar in het najaar geweest en dat was geweldig. In eerste instantie was ik nooit echt fan van het ‘zwarte goud’, ofwel Guinness. Dat veranderde echter compleet toen ik tijdens mijn stedentrip Dublin een bezoek bracht aan de brouwerij. Daarbij moet ik wel vermelden dat ik sowieso een bierliefhebber ben. Als ik in een stad of regio verblijf waar een brouwerij in de buurt is, dan ga ik erheen. Uiteraard had ik van tevoren alvast mijn kaartje besteld. De wachtrij is namelijk geen grapje. Dublin zelf vond ik al veel leuker en vooral gezelliger dan ik in eerste instantie had verwacht. De tour van de Guinness brouwerij was wel echt de kers op de taart van mijn stedentrip Dublin. Daarom raad ik je echt aan deze stad in het najaar te bezoeken. 

#2 Praag

De tweede suggestie is een stad waar je misschien al veel verhalen over gehoord heb: Praag. Ik kan bevestigen dat Praag in de winter en met kerst zeker magisch is. De architectuur, de straatverlichting en de sfeer van de stad geven net dat beetje extra. Hierdoor voelt het op de juiste momenten alsof je door een stad uit een sprookje wandelt. Bovendien zijn de locals erg vriendelijk en gezellig. Mijn aanrader voor jouw stedentrip Praag? Duik een ‘ruim bar’ in. In oude ruïnes mogen pop-up kroegen hun clientèle verwelkomen. Een biertje (wijntje of frisje) drinken in een ruïne is erg bijzonder. Zulke momenten maken zo’n weekendje weg naar Praag echt memorabel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *