Wanneer je op stap gaat de natuur in, moet je natuurlijk goed voorbereid zijn. Helemaal als je de bergen in gaat zijn er veel gevaren en problemen waar je rekening mee moet houden. Het weer kan opens omslaan, je kan wilde dieren tegen het lijf lopen, of je kan je eigen fysieke uithoudingsvermogen hebben overgeschat. Voor al deze gevallen moet je van te voren de nodige spullen meenemen zodat je alle mogelijke rampscenario’s kunt overwinnen. In dit artikel bespreek ik de belangrijkste onderdeling van een complete uitrusting voor het wandelen in de bergen.

 

Schoenen

Het allerbelangrijkste onderdeel van je outfit zijn je schoenen. Aangezien je voeten al het zware werk doen heb je comfortabele en stevige schoenen nodig, die je enkels steun geven en op alle ondergronden grip hebben. Als je voeten pijn beginnen doen is je wandeling meteen voorbij. Het is dus erg belangrijk schoenen te hebben die comfortabel zitten, ook gedurende langdurige wandelingen. Daarnaast is het belangrijk dat je enkels veel steun hebben. Wanneer je klimt of afdaalt, of als je op oneven terrein loopt dan loop je altijd het gevaar door je enkel te gaan. De mensen die dit eerder hebben ervaren weten hoe pijnlijk dat is en hoe serieus een enkel blessure kan zijn.

 

Rugzak

Ook heel belangrijk is dat je de juiste rugzak meeneemt die bij je wandeling past. Als je een korte wandeling maakt dan is een kleine, lichte rugzak je beste keus. Maar als je op een meerdaagse huttentocht gaat dan heb je een grote, zware rugzak nodig waarin je zo veel mogelijk spullen kunt stoppen. Gelukkig biedt osprey rugzakken aan in alle soorten en maten, dus is het niet moeilijk er één te vinden die precies is wat je nodig hebt.

 

Kleding

Ook is natuurlijk je kleding ontzettend belangrijk. In de bergen kan het koud zijn, warm zijn, er kan regen of sneeuw zijn, hagel, en voor alle verschillende weersoorten heb je verschillende soorten kleding nodig. Het beste is de weersvoorspelling goed in de gaten te houden, en kleding mee te nemen voor de weersoorten die het meest voorkomen in het gebied waar je gaat wandelen. Het is zaak om te zorgen dat je niet onderkoelt raakt in koude gebieden, maar ook dat je niet een zonnesteek oploopt door te warm te kleden.

 

Met deze tips ben je klaar om op avontuur te gaan, bereid je goed voor en veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *