fietsen

Ben je van plan binnenkort een elektrische fiets aan te schaffen? De populariteit van e-bikes neemt toe en steeds meer mensen laten de auto staan en stappen op hun elektrische fiets naar het werk. Bij het kopen van een elektrische fiets is het overigens wel belangrijk om op een aantal punten te letten. Er zijn, net als bij gewone fietsen, verschillende soorten elektrische fietsen op de markt verkrijgbaar. Wat zijn nou precies de verschillen tussen deze soorten en welke past het beste bij jou? Dat lees je in dit artikel.

Elektrische vouwfiets

Deze fiets is ideaal voor mensen die hun fiets moeten meenemen in bijvoorbeeld de trein of auto. De e-bike is gemakkelijk op te vouwen waardoor deze weinig ruimte in neemt en overal mee naar toe genomen kan worden. De elektrische vouwfiets is ook een stukje goedkoper dan een normale e-bike, dus dit is naast het formaat ook een voordeel. Wel is de vouwfiets wat minder luxe uitgerust en beschikt deze over een beperkt aantal functies en mogelijkheden.

Elektrische stadsfiets

De meest verkochte elektrische fiets is de stadsfiets. Deze is vooral geschikt voor dagelijks gebruik, zoals het fietsen naar werk en school. De maximale snelheid die behaalt kan worden ligt rond de 25 km/h. De banden van de stadsfiets zijn minder geprofileerd en meestal ook breder dan die van racefietsen, maar smaller dan die van mountainbikes. Elektrische stadsfietsen zijn daarom minder geschikt voor het rijden door bossen. De stadsfiets is in heel veel verschillende modellen en prijsklassen verkrijgbaar, van simpel tot volledig uitgerust.

Elektrische mountainbike

Voor de echte sportfanaat is er de elektrische mountainbike. Deze fiets is speciaal ontworpen voor sport- en recreatiedoeleinden en is dankzij zijn brede banden en goed profiel ideaal om op ruig terrein goed te kunnen fietsen. Daarnaast zijn de meeste mountainbikes voorzien van een goede vering, wat zorgt voor extra comfort.

Elektrische bakfiets

Moet je iedere ochtend de kinderen naar school brengen? Met de elektrische bakfiets kun je je kids snel en gemakkelijk vervoeren. Dankzij de elektrische motor is het fietsen op de bakfiets niet zwaar en ben je snel op de plaats van bestemming zonder al te veel spierkracht nodig te hebben. Daarnaast is de elektrische bakfiets ook ideaal voor het vervoeren van je boodschappen, aangezien je de zware boodschappen gewoon in de bak kwijt kunt. Laat de auto lekker staan, want met de bakfiets heb je nooit meer parkeerproblemen en doe je ook nog wat aan lichaamsbeweging! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *