De ene persoon is gek op katten, de andere persoon houdt van koken… Maar ik ben een motorliefhebber! Ik vind het heerlijk om op de motor op pad te gaan als ik even een paar dagen vrij ben. Het liefst samen met een van mijn motorvrienden of met mijn partner. Lekker de wind door je haren en opzoek naar avontuur. Je komt op de leukste plekken en voelt je zo vrij als het maar kan. Omdat ik ook een motorliefhebber ben en veel motorervaring heb, heb ik hier een aantal tips voor alle (toekomstige) motorliefhebbers.

Wees voorbereid op alles

Allereerst is het belangrijk om, als je met de motor weggaat, voorbereid te zijn op alles. Het is belangrijk om te beseffen bijvoorbeeld dat je motor ook maar een apparaat is. Het kan dus gebeuren dat er iets kapotgaat. En als je dan (net zoals ik) op avontuur bent en geen garage in de buurt hebt, is het handig om gereedschap bij je te hebben. Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houdt met bijvoorbeeld ongelukken. Dus pak altijd een EHBO-kitje in als je op pad gaat. Natuurlijk gebeurt dit niet vaak/snel, maar als het gebeurt kan je maar beter voorbereid hierop zijn.

Wees beschermd

Daarnaast is het belangrijk om beschermd te zijn tegen schade. Allereerst natuurlijk tegen lichamelijke schade. Zorg er daarom voor dat je een goed motorpak aanschaft en een goede helm. Als je dan valt heb je in ieder geval wat bescherming om de klap op te vangen en zal de schade iets minder erg zijn dan zonder bescherming. Ten tweede is het belangrijk om je te verzekeren tegen materiele schade. Natuurlijk is je gezondheid veel belangrijker, maar ook in dit geval geldt weer: je kan maar beter voorbereid zijn. Op internet kan je heel makkelijk een motorverzekering berekenen en kijken welke het beste past bij jou wensen. Zorg dat je goed verzekerd bent, want zo’n dure motor kapot rijden en dan niet verzekerd zijn is erg zonde.

Wees ontspannen

Tot slot is het belangrijk om ontspannen te zijn als je op de motor zit. Natuurlijk ten eerste voor je eigen plezier. Als je op pad gaat en hele dagen eropuit bent wil je namelijk wel volop kunnen genieten! Daarnaast is het ook voor je veiligheid goed om ontspannen te zijn en niet te veel met je hoofd ergens anders te zitten. Zo kan je goed op de weg letten, rij je niet verkeerd en maak je geen onnodige foutjes/ongelukken. Dus motorliefhebbers: heel veel succes en plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *