Wat te doen tegen wespen in huis?

Bijna iedereen heeft wel is een wesp in de tuin zien rondvliegen. De wespen laten zich zien in de zomermaanden tijdens het zogenoemde ‘wespenseizoen’. Maar wat nou als je last hebt van wespen in huis? Dat is geen fijn idee natuurlijk, lees hier wat je er tegen kunt doen.

Wespen kunnen voor veel overlast zorgen als je tijdens de zomerdagen rustig in je tuin wilt zitten. Wespensteken kunnen daarentegen ook heel erg pijnlijk zijn. Het is van belang om op te letten dat er geen wespennest ontstaat in je huis of tuin.

Maar wat doen de wespen in onze tuin?

Een van de redenen waarom wespen in je tuin zitten is door etenswaren en ook drinken. Wespen zijn opzoek naar voedsel dat vol zit met eiwitten. Wespen zijn ook opzoek naar zoetigheid zoals fruit, snoepjes, zoete drankjes en ijs bijvoorbeeld. Ook kunnen wespen op felle kleuren bloemen en planten afkomen. Zo zijn geel en wit bepaalde kleuren die de wespen aantrekken. Als laatste zijn wespen ook opzoek naar water. Dit water gebruiken ze om verkoeling te zoeken in de zomer en daardoor gaan ze in de tuin opzoek naar water en nemen dit mee naar hun nest om verkoeling te krijgen.

Wespen in huis

Als je vermoed dat er een wespennest in je huis zit zijn er een aantal stappen die je kunt nemen. Als eerste moet je het nest in je huis zien te vinden. Als je een wesp ziet vliegen kun je kijken waar die naartoe gaat om te zien waar het nest zich bevindt. Doorzoek je huis grondig om te ontdekken waar het nest is. Als je een wesp ziet vliegen moet je vooral niet gaan schreeuwen of de wesp proberen te doden, hierdoor kunnen ze agressief worden. Zorg er ook voor dat voedselbronnen, zoals bijvoorbeeld je prullenbakken goed afgesloten zijn. Het is zeker niet aan te raden om een nest zelf te gaan bestrijden. Het is van belang om iemand in te schakelen die er ervaring en kennis heeft.

Wespennest bestrijden

Bij Wespen-bestrijden.nl kun je terecht voor hulp bij het bestrijden van de wespen. Hier kun je een expert inschakelen die langs komt. Je kunt op de site een wespennestbestrijder inschakelen die vervolgens zo snel mogelijk je komt helpen. Als je op de site intypt ‘wespenbestrijding Nijmegen’ vind je gelijk een bestrijder die je kunt inschakelen. Samen met jou kijken ze naar een passende oplossing die zowel betaalbaar als efficiënt is.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes