Zo overleeft jouw relatie de lockdown

Samenwonen met je partner tijdens de lockdown is niet altijd even makkelijk. Het kan vaak twee kanten op. Er komt binnen 9 maanden een wondertje of de wereld omdat jullie weer helemaal in de honeymoon fase zijn beland, of je schrijft je in voor online relatietherapie. Natuurlijk wil je dat laatste voor zijn, dus in deze blog een aantal tips om je relatie leuk te houden tijdens de lockdown. 

Thuiswerken

Nu thuis werken weer de norm is kan het goed zijn dat je echt de hele dag met je partner zit opgescheept. Dit is normaal hartstikke leuk, maar gedwongen is het toch wat minder aangenaam. Zeker wanneer je nog een berg werk hebt liggen die je moet doen. Spreek dus ook met elkaar af om tijdens werkuren elkaar niet te veel af te leiden. Plan kleine momenten in dat jullie elkaar spreken, bijvoorbeeld tijdens een koffiepauze of lunch.  Als het mogelijk is, is het een goed idee om beide een aparte werkruimte te creëren. Dit brengt rust, en zorgt ervoor dat je niet de hele dag op elkaars lip zit. Ook is het dan weer leuk om in de avond samen te zijn, net alsof je gewoon van werk komt. 

Vriendschappen

Omdat je de hele dag met de liefde van je leven bent, en je nou eenmaal niet echt ergens anders heen kan, kan je soms je vrienden een beetje uit het oog verliezen. Terwijl je vrienden in deze tijd juist zo belangrijk zijn! Langsgaan wordt natuurlijk ontmoedigd, dus facetime erop los. Er zijn genoeg leuke apps gelanceerd om toch een leuke tijd met je vrienden te hebben, maar dan online. Een relatie gezond houden doe je toch het makkelijkste door beide nog je eigen leven te houden. 

Het huishouden

Wie gaat eigenlijk wat doen in het huishouden? Als je normaal gesproken hier afspraken over hebt zijn die nu waarschijnlijk aan een kleine wijziging toe. Meer thuis zijn betekent ook dat er meer nodig is in het huishouden. Extra afwas, extra rotzooi etc etc. Verdeel de taken eerlijk en zorg dat iedereen weet waar hij aan toe is. Misschien heeft jouw partner wel een andere perceptie van schoon dan jij, dan is het handig om dat nu de wereld uit te helpen. Normaal misschien een kleine door in het oog, maar tijdens een lockdown kan het nog wel is de laatste druppel zijn. 

Met het volgen van deze tips kan online therapie wel vergeten, hallo liefdesbaby!