Badkamers, je ziet er iedere dag wel reclames van voorbij komen. Op Tv, radio en ook online zijn badkamers “hot”. Voor veel mensen is dit het moment om een nieuwe badkamer aan te schaffen of een gedeeltelijk nieuwe badkamer. Bij het kopen van een huis wordt de keuze het meeste gemaakt om een badkamer aan te schaffen, zeker bij een nieuwbouwwoning. Maar in deze tijd van woning schaarste besluiten mensen die niet kunnen verhuizen hun eigen woning op te pimpen. Een badkamer en/of keuken is dan een veel gekozen optie. Het aantal aanbieders van badkamers is enorm. Maar ook het assortiment badkamers is de laatste jaren enorm uitgebreid. Vrijwel voor iedere wens is er wel een oplossing te vinden. Of je nu online oriënteert of door een showroom wandelt, het is lastig om niet enthousiast te worden van wat je ziet.

Soorten Douches

De douche is meestal de blikvanger in de badkamer. De meeste mensen staan iedere dag onder de douche en een goede douchekeuze is dus heel belangrijk. De douches van tegenwoordig bestaan er in alle soorten en maten. Vroeger is dit echter wel eens anders geweest. Jaren geleden bestond er namelijk enkel het douchegordijn als spatscherm. Nu zijn er vele andere oplossingen en mogelijkheden voor in je badkamer. Tegenwoordig kan je kiezen uit douchebakken, tweepersoonsdouches, douchecabines, inloopdouches, douchewanden en complete douchecabines. De complete douchecabine wordt in deze tijd steeds meer gekozen. Een complete douchecabine is vaak het paradepaardje in de badkamer. Een andere benaming voor complete douchecabine is ook wel gesloten douchecabine. Het voordeel van een dergelijke cabine is dat deze volledig gesloten is. Niet langer heb je een nat douchegordijn wat niet al het douchewater tegenhoudt. Ook voel je geen koude tocht als de badkamerdeur open staat. Dit komt natuurlijk veel voor in grotere huishoudens waar ’s ochtends en ’s avonds meerdere mensen gebruik maken van de badkamer. Doordat een complete douchecabine volledig gesloten is kan deze direct in de hoek geplaatst worden, zonder dat je bijvoorbeeld de wanden hoeft te betegelen. Verder wint de inloopdouche steeds meer aan populariteit. Veel ruimte en geen deur waar je tegenaan stoot zijn meestal de argumenten om voor deze variant te kiezen.

Accessoires

Naast de douchecabines zijn de wastafelmeubels en de designradiators veel gekozen opties in een nieuwe badkamer. Een spiegel, eventueel met verlichting en verwarming, kan natuurlijk ook niet ontbreken. Een nieuwe badkamer in je nieuwe of bestaande woning geeft je weer voor jaren extra woongenot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *