Een interieur stijl waar ik enorm fan van ben is de Scandinavische stijl. Deze stijl kenmerkt zich door haar minimalistische, strakke en toch knusse uitstraling met veel daglicht. Het is niet voor niets dat de Scandinavische stijl wereldwijd zo ontzettend populair is. De uitstraling is clean, het kleurenpalet is zacht en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Met de volgende tips breng je deze prachtige stijl uit het hoge Noorden naar jouw huiskamer!

Lichte kleuren

De winters in Scandinavië zijn erg lang en donker. Dit is de reden waarom er in het interieur voor veel lichte kleuren wordt gekozen. Zo blijven de ruimtes zo helder mogelijk, ondanks het beperkte aantal uren daglicht. Dit effect kun je ook prima toepassen als je niet in Scandinavië woont. Kies voor witte muren en moderne meubels in lichte kleuren. Ga op zoek naar design zitbanken en glazen bijzet tafels voor een strakke, luchtige uitstraling. In een Scandinavische woonkamer zul je nooit teveel tierlantijntjes en sierlijke details terug zien. Je ziet vooral strakke, moderne lijnen om de ruimte zo 'clean' mogelijk te houden. Kies voor wat warmere details gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en leer, en rustige kleuren als lichtgrijs en zachtroze.

Houten vloeren

Wat absoluut niet mag ontbreken in een Scandinavisch interieur is hout. En niet zo'n beetje ook. In lichte kleuren weliswaar, zoals beuken- en essenhout. Om deze uitstraling na te bootsen kun je kiezen voor een mooie lichthouten vloer. Voorkom tapijt. Scandinavische huizen hebben meestal geen tapijt als vloerbedekking. Bij deze interieurstijl kiest men vrijwel altijd voor een robuuste houten vloer. Voor een warm effect en comfort kun je her en der in de ruimte kleedjes en bijvoorbeeld schapenvachten leggen. Dit ziet er niet alleen strak uit, maar ook knus en gezellig.

Simpele accessoires en planten

Zoals al eerder gezegd vind je in een Scandinavische huiskamer geen sierlijke details. Er wordt echter wel met accessoires gewerkt, maar deze zijn zo strak en modern mogelijk. Less is more, en dat geldt ook zeker voor een Scandinavisch interieur. Wees niet bang om de muren kaal te houden, dit doet de ruimte juist groter en luchtiger lijken. Wil je het wel wat gezelliger maken in de huiskamer? Kies dan voor simpele woonaccessoires die passen bij de strakke lijnen van de rest van het interieur. En iets wat ook zeker niet mag ontbreken zijn een aantal mooie kamerplanten. Deze mogen echt wel opvallen in de ruimte. Hier vrolijk je niet alleen de huiskamer flink mee op met wat kleur, onze vriend de kamerplant zuivert ook nog eens de lucht en is daarom goed voor de gezondheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *