We horen het allemaal wel eens voorbij komen, inbraken. Inbrekers observeren een tijdje het huis en wanneer ze de kans krijgen, slaan ze toe. De ene keer lukt het ze, terwijl het de andere keer niet lukt doordat ze het niet makkelijk is gemaakt. Inbrekers houden er namelijk van om ergens in te breken waar ze gemakkelijk binnen kunnen komen, dus zullen ze niet alle moeite doen om bijvoorbeeld 5 minuten de tijd te nemen om een slot te forceren. 

Maar hoe zorg je er nu voor dat je het inbrekers niet makkelijk kunt maken? Wat zijn de maatregelen die je zelf zou kunnen treffen? In dit blog zullen we er dieper op ingaan!

Verschillende manieren om je huis te beveiligen

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om je huis te kunnen beveiligen, waar hang- en sluitwerk nog wel altijd het voornaamste is. Wanneer inbrekers gemakkelijk een raam of deur kunnen forceren, zullen ze ook gemakkelijk binnenkomen. Door juist hang- en sluitwerk te plaatsen, zal dit voor inbrekers veel lastiger zijn. Er zijn namelijk anti-diefstal sloten te vinden, die extra verankerd zijn of waar er eerst een vergrendeling van het slot moet worden afgehaald. 

Naast hang- en sluitwerk, is het ook belangrijk om je huis er levendig uit te laten zien. Wanneer je bijvoorbeeld een avond weg gaat, is het verstandig om licht te laten branden in huis. Zo zien inbrekers niet of er nu wel of niet iemand thuis is, in tegenstelling tot wanneer alles dicht en donker is.

Geef inbrekers geen kans!

Geef inbrekers dus geen kans. Door juist hang- en sluitwerk te combineren met gezond verstand door licht te laten branden, zal het lastiger zijn voor inbrekers. De inbrekers zullen liever naar een ander huis gaan, waar ze minder moeite hoeven te doen.

 

Echter zijn er ook nog preventiemiddelen die je kunnen helpen bij het opsporen van inbrekers wanneer ze wel een (poging tot) inbraak hebben gepleegd. Camerabeveiliging is hier één van!

Maak gebruik van camera beveiliging rondom je huis

Wanneer je graag alles rondom je huis in de gaten wilt houden, zou je ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van camerabeveiliging. Met verschillende soorten camerabeveiliging beschik je over verschillende overviews, die je bij een inbraakpoging kunt aanleveren bij de politie. De camerabeveiliging zal de inbreker afschrikken, maar zal jou ook zeker helpen bij de afhandeling en aangifte!

Door een juiste combinatie te maken van verborgen camera’s, draadloze camera’s en infrarood camera’s, zul je de onbevoegden altijd juist op de camera hebben staan!

Samen houden we de inbrekers tegen!