De ruiten van je auto vervangen is niet goedkoop. Velen zien op tegen het prijskaartje en kiezen voor het niet of zelf repareren van de ruit. Zelf een autoruit reparatie uitvoeren is geen goed idee. Barsten of scheuren herstellen is moeilijk. Op relatief korte tijd scheurt de ruit op dezelfde plaats en dan is vervanging toch nodig. Bij een gebarsten of gescheurde voorruit kun je die dus maar best onmiddellijk laten vervangen. Een sterretje in de vooruit kun je onder bepaalde voorwaarden wél efficiënt laten herstellen. Dat kan als de diameter van het sterretje niet groter is dan een muntstuk van twee euro. Is het sterretje in je voorruit groter? Dan laat je je vooruit best vervangen. Na herstelling zal dit sterretje vlug verder scheuren, met alle nare gevolgen van dien. Laat je ruit herstellen of vervangen door een gespecialiseerd bedrijf. Dat geeft je de zekerheid dat alles volgens het boekje verloopt.

Een sterretje in je voorruit

Een sterretje in de voorruit van je auto komt veel meer voor dan je denkt. Vele bestuurders met een sterretje in hun vooruit laten maar meteen de voorruit vervangen. Dat is zeker niet nodig. Een sterretje in een autovoorruit komt vaak voor, maar kan gelukkig vlug en doeltreffend herstelt worden. Hou er wél rekening mee dat zonder herstel zo een klein sterretje vlug kan uitgroeien tot barsten en scheuren. En dan is vervanging uiteraard wél nodig. Met een sterretje in je voorruit blijf je niet rondrijden, maar laat je onmiddellijk herstellen. Om erger te voorkomen.

Oorzaken sterretje in je voorruit

Steenslag is met voorsprong de belangrijkste oorzaak van zo'n sterretje. Kleine en loszittende partikels asfalt beschadigen ook de ruiten en zelfs de lak van de auto. Die kleine steentjes worden door het drukke verkeer als het ware in de vooruit of tegen de auto gekatapulteerd. Vooral na een vorstperiode komt steenslag veel voor. Asfalt is dan veel brozer. De losse steentjes maken eigenlijk altijd schade omdat de snelheid waarmee ze de auto raken erg groot is.

Sterretje repareren in autoruit

Wanneer je een klein sterretje in je voorruit laat repareren moet je je voorruit niet vervangen. Dat kan dus als dat sterretje niet groter is dan een muntstuk van twee euro. Een sterretje laten vervangen is niet verplicht. Je kunt er dus mee blijven rondrijden. Dat brengt wél je eigen veiligheid en die van andere weggebruikers in gevaar. Een sterretje vermindert namelijk je zichtbaarheid. Na verloop van tijd kan het de ruit ook verder doen scheuren. Tijdens het rijden kan dat voor gevaarlijke toestanden zorgen. Om grotere problemen te voorkomen kun je een sterretje dus maar best laten herstellen. Dat kost niet veel en is makkelijk en vlug herstelt. Waarom zou je dan wachten tot het erger wordt en je alleen maar meer kost.

Autoruiten blinderen

Wanneer je toch met de ruiten van je auto bezig bent, is het perfect maken ervan een interessante keus. De auto staat dan toch al bij de reparateur en die kan je ook de optie geven voor autoruiten blinderen. Het is niet alleen prettig om inkijk tegen te gaan en om fel zonlicht en warmte buiten de auto te houden, er is nog een reden. Deze reden is puur visueel. Je auto oogt een stuk exclusiever en stoerder met geblindeerde ramen. Autoruiten blinderen hoeft helemaal niet duur te zijn en verdient zich gedeeltelijk weer terug als je je auto verkoopt.