Er bestaan veel verschillende typen interieurs. Het ene huis staat vol met accessoires en krachtige en felle kleuren en het andere huis draait meer om minimalisme en eenvoud. Bij deze laatste hebben we het over een modern interieur. Maar wat houdt deze stijl precies in?

Wat is een modern interieur?

Een modern interieur kenmerkt zich door strakke lijnen, eenvoud, rechte vormen en luxe materialen. Het gaat om het creëren van rust en kalmte in huis. Houd je er dan ook van om na een lange dag op werk thuis te komen in een oase van rust? Dan moet je zeker kiezen voor een modern interieur in jouw huis. Je kan dit type interieur ook combineren met andere woonstijlen. Een modern interieur gaat namelijk goed gepaard met Scandinavische of klassieke elementen, maar ook met een industriele keuken. Dit kan een interessante twist geven aan je interieur.

Kleurenpalet

Het kleurenpalet dat wordt gebruikt voor een modern interieur zijn koele en donkere kleuren. Denk aan donkergrijs, bruin, zwart en wit. Vaak worden deze rustige kleuren gecombineerd met één krachtige kleur die je terugziet in sommige meubelen en accessoires. Dit geeft je huis een eenvoudige, maar toch sfeervolle look. Als het gaat om de vloer dan heeft een modern huis vaak een betonnen vloer. Wil je liever een lichte vloer? Kies dan voor hoogglans, witte vloertegels. Deze laten de ruimte ook nog meer open en groter ogen door de weerkaatsing van de hoogglans.

Moderne inrichting

De meubelen die passen binnen een huis met een moderne inrichting zijn vooral meubelen met strakke lijnen en eenvoud. Denk aan een grote rechthoekige bank met daarnaast een mooie, strakke fauteuil. Voor in de eetkamer past een grote tafel met daarbij identieke stoelen het beste in dit type interieur. Dit zorgt niet alleen voor eenvoud maar ook voor eenheid. Daarnaast is het type raambekleding dat je kiest belangrijk voor dit interieur. Jaloezieën en shutters zijn de perfecte keuze voor in jouw woonkamer, keuken of slaapkamer. Deze zorgen namelijk voor een stylish en moderne look en zijn de perfecte combinatie tussen privacy en lichtinval. Als je in de slaapkamer wat meer privacy wilt, kies dan voor mooie donkergrijze gordijnen van Veneta.com met daarachter inbetweens. Zo houd je de eenvoud in je kamer, maar kan je ook genieten van je privacy! De accessoires die in een modern huis staan, zijn vaak minimalistisch. Denk aan één mooie grote vaas op tafel met een boeket of droogbloemen of subtiele hanglampen in de woonkamer of boven de eettafel. Als je eens wat inspiratie op wilt doen, kijk dan vooral even rond op Pinterest!