Een mooie levendige tuin, persoonlijk vind ik niks heerlijk om de zomer in door te brengen. Met een heerlijk glas wijn en een paar lekker hapjes kan ik zo uren doorbrengen in mijn tuin. In de zomer is mijn tuin levendig en vol met kleur, maar dit komt er natuurlijk niet vanzelf. Daar komt het puntje kijken waar ik altijd minder veel plezier aan beleef. Namelijk het onderhouden van mijn tuin. Mijn tuin is vrij groot en daarom is het onderhouden ook een flinke klus. Ik heb het er altijd wel voor over, want een flinke tijd in de herfst en in de winter investeren levert een enorm mooie zomertuin op. Toch probeer ik de laatste jaren steeds meer naar manieren te zoeken om mijn tuin onderhoudsvrij te maken. Benieuwd wat ik precies heb gedaan om gedeeltes van mijn tuin onderhoudsvrij te maken? Lees dan snel verder!

Echt of nep?

Een levendige tuin bestaat uit, zoals de naamd het al zegt, veel levende planten. In deze planten gaat vaak een heel dierenrijk schuil en daarmee brengen bijvoorbeeld insecten ook net dat stukje extra leven in de tuin. Toch is de eerste stap naar een meer onderhoudsvrije tuin door nep items toe te voegen. Tegenwoordig maken ze nep planten zo goed na, dat ze net echt lijken. Uiteraard zit er geen geur aan de planten en zullen insecten niet in deze planten gaan nestelen. Ben je geen fan van insecten of een levendig dierenrijk in je tuin? Dan is dit alvast de eerste goede optie. Wat mij enorm veel tijd bespaarde was kunstgras laten leggen, het was een kwestie van kunstgras online bestellen en vanaf toen had ik naar mijn grasmat geen omkijken meer. Het grasmaaien waar ik altijd naar uitkeek was voor eens en altijd verleden tijd. 

Een duurdere optie

Naast het gegeven dat je veel kunstplanten, kunstgras of andere nagemaakte tuin attributen in je tuin kunt aanbrengen, kun je ook voor een duurdere optie kiezen. Voor veel mensen gaat dit niet op, omdat hun tuin gewoonweg te klein is. Maar heb je een vrij grote tuin? Dan kun je ook overwegen om een tuinman in te huren. Hij zal al het onderhoud voor je uit handen nemen en het enige wat jij nog hoeft te doen is lekker genieten van je verzorgde tuin. Toch is dit wel een optie die vaak een stuk duurder uitvalt. Ga jij voor groene vingers? Of ga je voor gemakkelijk? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *