Of je nou een kleine thuis hebt die graag een knoeiboel van de keuken maakt, of zelf geïnteresseerd bent in een nieuwe inrichting voor de keuken; er zijn meerdere goede redenen om een glazen keukenachterwand te plaatsen.
Ik wist zelf eigenlijk niet eens dat dit kon, tot ik een tijdje terug bij een vriendin op bezoek ging. Zij heeft onlangs een nieuw huis gekocht en wilde altijd al de keuken van haar dromen daarin. Een grote open keuken met een kookeiland, rustige kleuren en vooral kind veilige kastjes. Haar kleine was toen anderhalf en schoof en kroop overal, en alles waar zij haar handjes vies aan kon maken, deed zij.

Mijn vriendin liet toen een glazen keukenachterwand die ze bij Glassby had besteld plaatsen, eentje zowel hoog achter haar fornuis, als laag tegen de muur aan waar de vuilnisbak stond. Dit deed ze heel strategisch; zo merkte ze dat elke keer als ze iets weggooide in de vuilnisbak er wel eens spetters tegen de muur kwamen of stukjes vuilnis op de grond vielen. Maar ook tijdens het koken met olie, of  tijdens het bakken van eten dat spettert zoals spekjes, zaten er vlekken op haar prachtige keukenwand. Nu niet meer!

New house new me.

Het fijne aan een nieuwe huis, is dat je het kan inrichten zoals je wilt. Als je houdt van rustige tonen en sfeer, dan ben je geneigd voor bijvoorbeeld grijs, dieprood, of bruinige tinten op de muur te gaan. Vaak is het hout dat je gebruikt in meubels of je parket ook donkerder van kleur. Het geeft je huis een warme en rustige sfeer. Maar je kan net zoals ik, meer op de Scandinavische toer gaan. Dan hou je van witte muren vergezeld door zachte rondingen en licht hout. Zo hebben wij een zachte bank zonder harde punten of lijnen, waar veel mooie groene planten omheen groeien. De Scandinavische stijl is rustig, eenvoud en licht. Maar wat we vooral veel tegenkomen in keukens, is een strakke uitvoering. Modern, strak, en kalm. Dat houdt in dat veel wordt opgeborgen in laatjes en kastjes. Deze kunnen zowel in als uit het zicht zijn. We willen ons interieur praktisch, handig, en mooi. Daar komt een glazen keukenachterwand goed bij van pas!

In je eigen stijl.

Nu kan je zelfs de glazen keukenachterwand op maat laten maken zodat hij precies past op het vlak dat jij wil. En dat is niet alles; je kunt zelf een glazen keukenachterwand met print laten maken! Neem een leuke tegelprint, een koeienprint, een marmerprint, of zelfs een foto van het gezin. Je kunt je keuken inrichten zoals jij het wil, en de keukenachterwand hoort daarbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *