Vorig weekend ben ik verhuisd naar een koophuis in Amsterdam. Wel drie jaar lang heb ik moeten wachten op het huis totdat ik erin kon. Het is namelijk een nieuwbouwproject waar geen een appartement dezelfde afmetingen heeft. Veel hebben we al tijdens het project uitgekozen, zoals de badkamer, keuken, toilet etc. Wel moeten we er zelf nog een vloer in leggen en kasten bouwen. Zelf heb ik nog nooit geklust, want ik ben niet zo super handig en mijn vriend ook niet. Gelukkig krijgen we hulp van mijn schoonvader. In deze blog zal ik vertellen welke stappen ik ondernomen heb om een laminaatvloer te leggen en hoe het ontwerpen en bouwen is gegaan van mijn kasten. 

Beginnen bij het begin

Omdat mijn vriend en ik nog nooit eerder geklust hebben, was er ook niets van gereedschap in huis. Om een laminaatvloer te leggen heb je onder andere een decoupeerzaag en afkortzaag nodig. Waarschijnlijk gaan we nog maar een aantal keren in ons leven klussen, dus hebben we het geluk dat mijn schoonvader deze spullen in huis heeft en hoeven we zelf niet veel geld uit te geven. Praktische dingen zoals een schroevendraaier, hamer, laminaat, hout etc. hebben we gekocht bij de Bouwmaat. Een erg fijne winkel met vriendelijk en behulpzaam personeel. 

Een kind kan de was doen

In het begin heeft mijn schoonvader me op weg geholpen met het precies uittekenen van de juiste maten. Handig om te weten is dat je altijd 10% extra moet uittekenen in verband met het zaagverlies. Dit had gegarandeerd fout gedaan als ik het alleen moest doen. De vloer hebben we beschermd met behulp van een zeil en vervolgens heb ik alles gemakkelijk in elkaar geklikt. Mijn vriend en mijn schoonvader zijn aan de slag gegaan met het bouwen van de kledingkasten.

Voor mij is een kledingkast heel erg belangrijk, omdat ik vaak kleding koop en dus een hoop heb op te bergen. In het nieuwe huis wilde ik daarom een kledingkast die precies aan mijn wensen en eisen zal voldoen, zodat ik zoveel mogelijk kleding hierin kwijt kan. De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het zoeken op Pinterest naar kasten die ik mooi vond. Daar heb ik vervolgens een moodboard van gemaakt, zodat mijn schoonvader op basis van deze kasten een ontwerp kon maken. De kledingkast wilde ik graag van eikenhout, omdat het lang meegaat, warm oogt en ik het chique vind staan. Het eindresultaat is echt precies geworden zoals ik het in mijn hoofd had, namelijk precies genoeg vakken waar ik al mijn shirtjes kwijt kan, genoeg rekruimte voor blouses en broeken en een hele eigen ruimte voor al mijn sportkleding. 

Top resultaat 

Uiteindelijk heb ik een super leuk en gezellig weekend beleefd, terwijl ik er eerst erg tegen opzag om te klussen. Het leggen van een laminaat vloer is super makkelijk. Iedereen kan dit zelf doen! Daardoor bespaar je een hoop geld. Verder zou ik het iedereen aanraden om zelf een kledingkast te ontwerpen en bouwen, want je hebt hier jarenlang plezier van. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *