gipsplaten

Vrijwel iedereen heeft een wel een rommelkamer in zijn huis, iets wat naar mijn mening ongelofelijk zonde is aangezien je de ruimte voor zoveel meer kan gebruiken, en dan bedoel ik niet er een logeerkamer er van maken, maar een heuse hobby kamer. Hobby’s zijn namelijk ontzettend belangrijk voor mensen, het kan een manier zijn om na een lange dag eventjes stoom af te blazen en een manier om je creativiteit te uiten. Helaas vergeten een hoop mensen in de loop van hun leven hun hobby’s en voor die mensen kan een hobby kamer een uitkomst zijn. Het is namelijk een plek waar je even totaal tot rust kan komen. Maar waar moet je aan denken met het inrichten? Daar zal ik nu verder op ingaan.

Rust en privacy

Rust en privacy zijn belangrijke factoren wanneer het op hobby kamers aankomt. Hoe vervelend is het om tijdens jouw momentje voor jezelf telkens afgeleid wordt door omgevingsgeluid en dergelijke? Daarom is het vaak een goed idee om de wanden en plafonds van de kamer af te werken met gipsplaten. Dit is gemakkelijk zelf te doen en deze platen werken goed als geluidsisolatie. Tevens zijn ze behoorlijk brandbestendig, ideaal als bijvoorbeeld met soldeerbouten en dergelijke werkt. Als je de kamer vooral gebruikt voor muziek maken zullen ook je huisgenoten en buren blij zijn met gipsplaten! Scheelt jou weer mogelijke bonje met de buren.

Doe het op jouw manier

Ongeacht wat je hobby is, zorg dat de kamer volledig toegewijd is aan je hobby. Wanneer je er bijvoorbeeld ook nog een kantoortje van wil maken zal je vanzelf zien dat je opeens alsnog met werk bezig bent tijdens de tijd die je eigenlijk aan je hobby had willen besteden. Wel kan je natuurlijk meerdere van je hobby’s terug laten komen in de kamer. Qua inrichting is het vaak leuk om helemaal los te gaan met posters en andere relevante decoraties. Zo laat je bij het instappen van de hobby kamer meteen alle andere zaken achter. Een hobby kamer delen met bijvoorbeeld je partner is ook zeker mogelijk( en soms zelfs noodzakelijk, niet iedereen heeft kamers voor het oprapen) maar maak dan wel duidelijke afspraken over de inrichting en eventuele tijden. Breien gaat bijvoorbeeld niet goed samen met enthousiast drummen. Duidelijke afspraken helpen om ruzies en wrijving te voorkomen, en aangezien het doel van een hobby kamer ontspannen is kunnen we ruzies over wiens beurt het is niet gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *