Wij willen ons huis duurzaam verbouwen

Samen met mijn partner heb ik deze zomer een huis gekocht. We hebben gekozen voor een huis waarbij we best wat moesten opknappen. Aangezien we beide erg handig zijn leek dit ons een leuke uitdaging. We wilde ons huis zo duurzaam mogelijk verbouwen. Natuurlijk kan je er dan ook voor kiezen om een nieuw huis te kopen maar we wilde juist een oud huis opknappen dat was onze droom.

 

Duurzaam

Als je een huis duurzamer wilt verbouwen komt er veel op je af. Samen met mijn partner hebben wij naar alle mogelijkheden gekeken om van ons huis een duurzaam huis te maken. Buiten de duurzaamheid vinden wij het belangrijk dat ons droomhuis comfortabel is en er mooi uit ziet. Om de opwarming van de aarde verder te voorkomen is het belangrijk dat we onze Co2 uitstoot verminderen. Wij kozen ervoor om ons huis niet meer te voorzien van gas, alternatieve zijn er op het moment voldoende. Als je niet meteen zo’n drastische verandering wil kijk eens naar hoe is je huis goed kan isoleren. Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je geen onnodige stookkosten hebt en de CO2 uitstoot verminderd.

 

Geen gas meer voor ons

Als je geen gas meer hebt zijn er drie dingen die je moet aanpassen. Koken zonder gas is gemakkelijk tegenwoordig, wij kozen er voor om te gaan koken op inductie. Ik vind dat er weinig verschil is tussen koken op gas of inductie maar dat is persoonlijke mening. Probeer het eens uit dan ervaar je wat het verschil is. Het huis dat wij hadden gekocht werd via radiatoren verwarmt en zoals we weten wordt de cv-ketel via gas opgewarmd. Er zijn een aantal alternatieve om je huis zonder cv-ketel op te warmen. Maak hier een keuze in die voor jou goed past. Wij hebben zonnepanelen op het dak laten instaleren waarmee bijvoorbeeld onze elektrische vloerverwarming wordt gefaciliteerd. Belangrijk daarbij is dat je een goede vloer hebt wij kozen voor pvc vloeren deze vloeren absorberen de warmte. We zijn nog aan het kijken hoe wij onze warm water toevoer willen hebben. We willen dit zo duurzaam mogelijk doen natuurlijk. In mijn volgende blog schrijf ik over hoe we dit hebben gedaan en welke keuzes wij hebben gemaakt.  Belangrijk is altijd dat je goed uitzoekt welke mogelijkheden er zijn en welke er goed bij jou past. Al met een paar kleine aanpassingen kan je de Co2 uitstoot van je huis verminderen.


Geplaatst

in

door

Tags: