plaids

Als ik dit schrijf klettert de regen tegen de ramen. De warme, hete zomer is nu echt voorbij. En wat heb ik genoten van deze zomer. Zodra het maar even kon, was ik buiten te vinden. Wandelend of fietsend de natuur in, heerlijk in de tuin zitten, weekendjes uit, als het maar buiten was. Binnen zitten vond ik echt zonde van de tijd en ik heb mijn huis niet veel van binnen gezien. Maar naarmate het weer veranderd, verander ik ook. Ik krijg steeds meer de behoefte me binnen terug te trekken. In mijn warme huisje natuurlijk. Het liefst zo lang mogelijk met de gordijnen dicht, genietend van de rust. Opeens wordt de inrichting van mijn huisje weer belangrijk. Iets waar ik de afgelopen maanden weinig aandacht aan heb besteed. En ik zie opeens mijn lege bank. Ik heb geen plaids meer. Dat is een probleem want zonder plaids de winter in is geen optie.

Plaids: voor een koukleum zoals ik

Ik ben echt een enorme koukleum. Al in september ligt mijn dubbeldikke winterdekbed op mijn bed. Daar is hij welgeteld drie maanden weggeweest. Het grootste deel van het jaar heb ik het koud. Ik zweer dan ook bij plaids. Niets is heerlijker dan in de winter na een lange dag thuis te komen, een grote pot thee te zetten en dan onder plaids te kruipen op de bank. In de winter neig ik niet meer naar de buitenwereld, dan rol ik me het liefst op in een paar plaids en laat ik alles heerlijk aan mij voorbij gaan. Maar ja, ik heb dus geen plaids meer. Tijdens een bui van voorjaarsschoonmaakwoede heb ik de plaids, die echt versleten waren, weggedaan. Tijd dus om een paar nieuwe aan te schaffen voordat de winter echt losbarst.

Passend voor elk interieur

Het leuke aan de tegenwoordige plaids vind ik dat ze niet alleen bedoeld zijn om warm te houden. Ze kunnen ook een echte aanwinst zijn voor het interieur. Een eyecatcher op de bank of over de stoel. Tegenwoordig zijn ze zo mooi en kwalitatief goed dat je je plaids rustig kan laten liggen als er bezoek komt. Met veel plezier ging ik dan ook opzoek naar nieuwe plaids. De keuze is ruim en ik heb een paar mooie uitgezocht die mijn woonkamer gelijk een heel fleurig aanzien geven. En natuurlijk kan ik er ook nog steeds heerlijk onderkruipen om warm te worden. Kom maar op met die winter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *