Tuinset-stress
Eerder deze maand schreef ik hoe ik samen met mijn partner een oud pand omtoverde tot ons duurzame droomhuis. Nu zat er bij dat huis ook een mooie lap grond. De tuin was nogal verwilderd, en zelf heb ik niet zulke groene vingers. Mijn vrouw evenmin. Dus we hebben een hoveniersbedrijf ingeschakeld om de tuin begaanbaar te maken en er een onderhoudsarm tuintje van te maken. Maar wel nog met veel groen, want een groene omgeving daar houden we van.
Hoewel we de natuur in de tuin dus een beetje uit handen hebben gegeven, was er één belangrijk element wat we echt zelf wilde vastleggen. Namelijk: de tuinset. Zelf ben ik een behoorlijke bbq-fanatiekeling. De bbq was er daarom natuurlijk al, maar het ontbrak aan een goede tuinset om ’s zomers heerlijk lang buiten aan te tafelen.
Verschillende verwachtingen
Eenmaal in de tuinmeubelzaak, bleek het nog een lastige opgave om een keuze te maken. Allereerst hadden we allebei al een ander beeld in ons hoofd bij het tuinmeubelstuk. Ik wilde voor mijn bbq-avonden een echte tuinset, maar mijn vrouw had juist meer een lounge set in haar hoofd, om gezellig met vriendinnen wijntjes te drinken. Gelukkig bleek er voor dit soort stellen die er niet samen uit komen een lounge dining set te zijn bedacht, een combinatie tussen de twee. De tweede stap was de grootte van de set bepalen. Ik had grote groepen in mijn hoofd, en zou het liefst een tuinset waar zo’n 10 man aan kon tafelen plaatsen. Maar, terecht, merkte mijn vrouw op dat dat soort avondjes waarschijnlijk meer uitzondering zijn dan regel. En dat de tafel dan wel erg ongezellig groot is. We zijn dus voor een optie voor zes personen gegaan. Tot zo ver kwamen we er samen aardig uit.
De keuze is reuze
De derde stap was een keuze maken over het materiaal. Toen werd het kiezen echt lastig. Mijn vrouw zocht naar een romantisch houten setje, terwijl ik juist meer zag bij stoer en strak aluminium. Gezien we geen schuurtje hebben en de set buiten moet kunnen blijven staan, ook in de winter, moest het in ieder geval een all-weather optie zijn. En dan moet je tenslotte nog een kleur kiezen voor de set, je kussens en je accessoires… In de tuinmeubelwinkel zagen we door de bomen het bos niet meer en zijn we er ook niet uitgekomen.
Moadboard
Daarom hadden we besloten ons even terug te trekken. De opties die we hadden gezien zaten nog in ons achterhoofd. Maar om beter grip te krijgen op wat we wilde, en wat er zou passen, hebben we moadboards gemaakt. Dus veel tuin-inspiratie boekjes open geslagen en wat speurwerk op pinterest gedaan, en dan lekker knippen en plakken. Het moadboard hadden we in de tuin zelf in elkaar geknutseld. Zo konden we meteen goed aanvoelen wat wel en niet zou passen in ons tuintje, en of de sfeer zou kloppen. Dankzij de moadboards kregen we een goed beeld bij wat we zochten. Bij ons tweede bezoek aan de tuinmeubelwinkel was het daardoor in één keer raak!