Voor een klusser is het belangrijk om aan het werk te gaan met de juiste onderdelen. Op deze manier is het mogelijk om betere resultaten neer te zetten als klusser. Een klusser is natuurlijk iemand die veel met de handen werkt. Daarom is het noodzakelijk om materialen te gebruiken die voor niets meer dan kwaliteit gaan zorgen. Vooral op het gebied van de grotere materialen is het goed om te kiezen voor de betere opties. Daardoor zal het mogelijk zijn om als klusser werk af te leveren waar de opdrachtgevers blij van zullen worden. Ook als je in de eigen woning aan de slag gaat is het belangrijk om te kiezen voor goede materialen. Zo vergroot je de kans dat je op een effectieve en efficiënte manier aan de slag kan gaan. Hout is er bijvoorbeeld in veel verschillende soorten. 

Western red cedar 

Een van de soorten hout waar je tijdens een project voor kan kiezen is het hout van western red cedar. Dit is een populaire optie onder de houtsoorten. Het hout is te vinden in het noorden van Amerika. Dit is dan ook waar de term western vandaan komt. Het hout van de western red cedar is een naaldboom. Hierdoor kies je met dit hout dus voor stevig hout dat je met veel projecten goed kan gaan gebruiken. Dit hout heeft een prachtige rode gloed, ook dat wordt natuurlijk een beetje in de naam weggegeven. Het is dankzij dit hout dan ook mogelijk om een project met hout op een prachtige wijze te gebruiken. Als klusser zorg je dan ook voor meer dan genoeg opties dankzij western red cedar hout uit het noorden van Amerika. 

Fraké noir

Een ander type hout dat je kan gebruiken tijdens een project is fraké noir. Het hout van fraké noir komt uit het westen van Afrika. Het gaat hierbij om een loofboom, waardoor je dus gaat voor hout dat stevig is en goed te bewerken is. bij projecten buiten de woning kan het hout van fraké noir goed worden ingezet. Het is onder andere mogelijk om dit hout in de tuin te gebruiken. Ook zal je dit hout vaak tegenkomen bij projecten aan de gevel. Gevelbekleding van fraké noir is onder andere een populaire optie voor het gebruik van dit hout. Daarnaast kan fraké noir ook goed gebruikt worden bij de kozijnen. Frake gevelbekleding blijft toch de optie die vaker gekozen wordt met dit hout. Hierdoor gebruik je het hout als klusser op de ideale manier.