Yes! Het is officieel lente en dat betekent een paar mooie dingen. Allereerst beginnen de vogeltjes weer te fluiten. Daarnaast blijft het langer licht. Als derde begint het weer een beetje op te warmen, en als vierde maar zeker niet het minst belangrijk: de bloemetjes komen weer uit de knoppen.
In deze te gekke tijd krijgt iedereen letterlijk ‘de lente in zijn bol’. Dit houdt voor veel van ons in een grote schoonmaak doen, maar ook een compleet nieuwe garderobe inslaan komt voor. We zijn immers niet meer dezelfde mensen die we in de koude zure winter waren. We hebben geen dikke wollen kabeltruien meer nodig of skisokken en uggs, we willen kleuren, motiefjes, printjes, lichte stoffen, blote benen en briesjes. Zo ook Meyer Mode!
Dit merk is zich al helemaal klaar aan het maken voor de lente en verkoopt prachtige rokken, luchtige broeken en badmode, ook grote maten!

Voor een goed doel.

Ik begin in maart altijd al aan mijn grote schoonmaak. Dit betekent niet: even de kleding opvouwen en in de kasten leggen. Voor mij betekent dit: alle kleding op een hoop gooien en kijken wat we houden, en wat we doneren. Alle volle laatjes gaan leeg, alle troep komt tevoorschijn en ook al het kapotte speelgoed moet weg. Dat  wordt niet altijd gewaardeerd, zeker niet door de kleintjes! Hun allerliefste truck met het kapotte wiel mag ineens niet de prullenbak in en ook die knuffel waar ze nooit naar hebben omgekeken mag niet naar iemand anders. Konden we kinderen maar de lente schoonmaak aanleren! Maar verder geniet ik er wel van. Alle kastjes leeg en schoon, nieuwe ruimte maken voor nieuwe dingen, en doneren voelt daarnaast ook erg goed. Voorheen gooide ik alles uit gemak zo de prullenbak in, nu doneer ik vooral kleding en speelgoed aan goede doelen.

De echte reden.

Naast dat ik last krijg van schoonmaak kriebels, is er nog een reden waarom ik het zo leuk vind alles uit te zoeken en weg te doen. Ik maak namelijk ruimte voor nieuwe dingen. Ik mag in de lente altijd van mijzelf een nieuwe garderobe aanschaffen en vaak doe ik dit op zo een optimistische manier, dat het mij zelf ook aanzet een beetje op de lijn te letten. Mocht het nou een lekkere gezellige borrelwinter zijn geweest, ook dan is er genoeg voor mij te koop hoor. Tegenwoordig hebben we ook top printjes motiefjes en kleurtjes in alle maten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *