Ik ben al een hele tijd bezig met sieraden maken. Zo lang als ik me kan herinneren eigenlijk. Als kind al zat ik te frummelen met touwtjes, kraken en glittertjes. Dat ben ik nooit meer kwijt geraakt. Als tiener ging ik wel met mijn moeder mee naar hobbybeurzen om daar nog zoveel meer materiaal te ontdekken. Als jongvolwassene ben ik wat trainingen gaan volgen, gewoon in mijn vrije tijd om nog meer ideeën op te doen. Zodra ik thuis kwam, ging ik weer aan de slag met mijn kettingen, armbanden en oorbellen. Ze vonden gretig aftrek bij mijn familie en vrienden. Soms bestelde ze echt wat voor bijzondere gelegenheden. Zoals mijn beste vriendin die me vroeg een sieraden set te ontwerpen bij haar trouwjurk. Ik voelde me zo vereerd! Ik heb daar natuurlijk extra op geploeterd, maar het resultaat was prachtig en ik heb veel complimenten gehad op haar trouwdag. Ze draagt ze nu nog steeds regelmatig. Het was toen dat ik me realiseerde dat ik hier wel eens geld mee zou kunnen gaan verdienen. Kon ik van mijn werk mijn hobby maken?

Webwinkel en luchtkussen enveloppen

Mijn atelier als je het zo wilde noemen, had ik al. In de loop der jaren had ik heel veel materiaal verzameld en ik had een slaapkamer omgebouwd tot werkruimte met grote werkbanken. Al vele uren van mijn leven had ik daar met plezier doorgebracht. Maar als ik mijn sieraden onder de aandacht van een groot publiek wilde brengen, had ik natuurlijk wel een webwinkel nodig en moes ik veel meer gaan doen met social media. Een vriend van me hielp me op weg. Het duurde niet lang of de eerste bestellingen kwamen binnen. Ik was zo trots. Maar hoe ging ik mijn kwetsbare sieraden versturen? Daar had ik nog niet over nagedacht. Gelukkig bleken luchtkussen enveloppen makkelijk verkrijgbaar. Ik kon de luchtkussenenveloppen ook in grote hoeveelheden bestellen en dat bleek al snel echt nodig.

Groot succes

Al na een paar maanden bleek mijn webwinkel een succes. De bestellingen stromen binnen en ik moet echt aanpoten om aan alle wensen te kunnen voldoen. Ik ben zelfs al minder gaan werken in mijn vaste baan en als het zo doorgaat kan ik die zelfs gaan opgeven. Nu zit ik hele dagen te werken in mijn atelier en ik geniet met volle teugen. Mijn hobby is mijn werk geworden en ik heb mijn droom waarheid gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *