Musthaves deze winter

Elke winter is het toch weer even zoeken naar kledingstukken die zowel stylish als warm zijn. Het is dan extra fijn als de kleding ook nog eens in de mode valt, maar deze combinatie is niet altijd even makkelijk te zoeken. Het kan iets makkelijker worden door te weten wat de musthaves zijn van de winter.

60’s, 70’s inspired

Met retro kleding zit je helemaal goed deze winter. De jaren ’60 en de  jaren ’70 hebben een comeback gemaakt als het gaat om kleding en voor een goede reden. Word je gezien in een flared broek en zit er suéde in de outfit? Dan pas je helemaal in de mode van nu. Ook grote zonnebrillen, polokragen en leren jasjes horen bij de look. Naast deze decennia zit je ook nog eens goed met een jaren ’80 look. Denk bijvoorbeeld aan metallic, grote schouders en lakrokjes, van leer of van nepleer. Helemaal in!

Vesten

Voor de koukleumen is het vast goed om te weten dat vesten en sweaters ook weer helemaal in zijn. En niet zomaar vesten en sweaters, maar vesten en sweaters in een volledig oversized maat! Oversized kleding, expres zo gedragen, is al een tijdje in en verandert niet in deze winter. De vesten kunnen ook gecropped gedragen worden, om het iets speelser te maken. Het is met dikkere kleding namelijk makkelijk om het erg braaf en gewoontjes te maken. Dit kan vermeden worden als de vesten en sweaters worden gepaard met een strakke, misschien wel leren broek of een leuk vlot rokje.

Onesies

Ja, je leest het goed: onesies! Dit kledingstuk is niet echt voor de buitenwereld bestemd, maar is zeker wel lekker om in het huis te dragen. Voor degene die het nog niet kennen (aangezien onesies vrij nieuw zijn): het is een loszittend pak, lijkend op een jumpsuit. Een onesie is één kledingstuk dat het volledige lichaam bedekt, gemaakt van fleece. Het is dus lekker warm en zacht. Onesies komen in veel verschillende vormen. Zo zijn er onesies met een leuke opdruk, maar ook onesies die gevormd zijn als dieren. Meestal wordt het gedragen als loungewear of als pyjama. Ben je geïnteresseerd. Dan is het zeker leuk om naar het volledige aanbod te kijken op onesieskopen.nl. Daar zijn onesie jongen, meisje, mannen, vrouwen en uniseks te vinden, voor iedereen wat dus!

Stoffen en kleuren

Als laatste nog een stukje over de stoffen en kleuren die zeker veel gezien gaan worden deze winter. De stoffen zijn al een beetje verklapt: veel gebreide sweaters, suéde en fluweel. Al deze stoffen geven een warme afstraling af, perfect voor deze koude wintermaanden. De kleuren die het seizoen overnemen, zijn vooral donkere kleuren: zwart, bruin en grijs. De liefhebber kan juist de volledige andere kant op gaan en zich storten in colour blocking van lekker felle kleuren.