Ik kan er echt ontzettend van genieten wanneer de zon schijnt. We wonen nu eenmaal in Nederland, waar het helaas ook vaak regent. Wanneer de zon dan schijnt, probeer ik er ook van te profiteren. Maar in hartje zomer, wanneer de temperatuur de 30 of zelfs 40 graden Celsius aantikt, zijn we natuurlijk niet altijd even blij met die brandende zon. Dan is schaduw en verkoeling toch wel iets waar we massaal naar snakken. Hier biedt zonwering de oplossing voor. En wist je dat zonwering voor buiten ook tot de mogelijkheden behoort? Ideaal wanneer je toe bent aan schaduw en verkoeling op terras.

 

Een aangename binnentemperatuur

Tijdens hete zomerdagen, waar de thermometer bijna de 40 graden Celsius aantikt en je binnen 5 minuten zo rood als een kreeft bent, is verkoeling wel nodig. Vaak blijven mensen dan binnen om zo het hoofd koel te houden. Maar wat nu als het binnen ook ontzettend heet is doordat de zon naar binnen schijnt? Zonwering zal dan absoluut helpen. Zonwering zorgt namelijk voor een aangename binnentemperatuur. Het zonlicht wordt gedempt, waardoor er minder warmte naar binnen komt. Hierdoor kun je het binnenshuis toch lekker koel houden.

 

Bescherming van je meubels en privacy

Een belangrijk voordeel van zonwering die mensen vaak over het hoofd zien, is de bescherming van je meubels. Er zijn namelijk diverse soorten buitenzonwering, zoals knikarmschermen en uitvalschermen, welke je meubels kunnen beschermen tegen schadelijke Uv-stralen. Op die manier voorkom je dat je kostbare meubels, zowel binnenshuis als buitenshuis, gaan verkleuren door zonlicht. Daarnaast zorgt zonwering ook voor een stukje privacy. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor jaloezieën is het voor voorbijgangers haast onmogelijk om naar binnen te kijken. Met name wanneer je in een drukke straat woont, geeft dit wel een fijn gevoel. 

 

Energiebesparing

Naast een aangename binnentemperatuur, bescherming van je meubels en de nodige privacy, zorgt een zonwering ook nog eens voor een lagere energierekening. Over het algemeen draagt zonwering namelijk bij aan een betere isolatie van je woning. En wanneer je woning beter geïsoleerd is, bespaar je ook direct energie. Heb je bijvoorbeeld rolluiken? Deze vormen in de winter een belangrijk onderdeel van de isolatie van je woning. In de warmte blijft de warmte beter binnen en kun je aanzienlijk besparen op stookkosten. In de zomer kun je de rolluiken half open laten, om zo toch te kunnen profiteren van de warmte van het zonlicht, zonder last te hebben van te veel hitte en licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *